Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

четвртак, 26. јануар 2012.

U SUSRET 33. PONOĆNOM TURNIRU

Poštovani Brođani,

27.01.2012. godine na Svetog Savu počeće tridesettreći ponoćni turnir u Brodu, najstarija tradicionalna sportska manifestacija u Brodu koja se održava od samog početka-izgradnje sportskog centra. Kao pokrovitelj turnira javlja se "naš veliki vođa", prvi brođanin od svih nas (onda 30 redova praznih pa svi ostali).
Da se ne zaboravi, opština je uvijek dosada bila jedan od glavnih pokrovitelja turnira, osim za 30. jubilarni turnir, koji je održan u prvoj godini mandata našeg načelnika, koji tada nije htio da sponzorira turnir, obzirom da tadašnji direktor nije bio iz njegove crvene stranke. Zahvaljujući dobrim ljudima turnir je održan i te mračne 2009. godine, a u međuvremenu, veliki vođa brodskih naroda i narodnosti je uspio da uništi 95 % brodskog sporta.
Stoga, mi iz redakcije pozivamo vas da u što većem broju posjetimo ovaj turnir, kako bi radnici sportskog centra zaradili koju platu (uzgred koja se isplaćuje povremeno u neto iznosu, bez plaćanja poreza i doprinosa-ovo će biti tema jednog od sledećih članaka). Naravno, nadamo se da će i sam gospodin pokrovitelj biti u dvorani kako bismo mogli da mu zviždimo i skandiramo kako je dosada zaslužio. 

Nek igre otpočnu,
sportski pozdrav
REDAKCIJA BRODLAJV ŽIVI

уторак, 24. јануар 2012.

ČEREK USPIO PAVELIĆ NIJE


Listajući brojeve takozvanog brodskog lista pročitali smo mnoge hvalospjeve o aktuelnom brodskom rukovodstvu, naiđošmo na tekst o stanju sporta u Brodu koje je ocijenjeno kao pozitivno, pa smo se zapitali u čemu je Čerek uspio, a Pavelić nije?



Riječ je o lokalnom fudbalskom klubu kojeg smo svi voljeli, i koga ćemo, ako u  oktobru smjenimo diktatora, ponovo oživiti.



Fudbalski klub Polet osnovan 1926. godine nekoliko puta mijenjao ime, takmičio se svake godine dok brodski socijalisti nisu uzeli apsolutnu vlast, i dok nisu odlučili da FK Polet Brod istupi iz lige i prestane da se takmiči. Takmičenje nije prestajalo ni za vrijeme NDH, tako da se aktuelni načelnik može podičiti da je uspio u nečemu u čemu nije uspio ni sam Ante Pavelić.



Nakon završetka posljednjeg rata i ratnih dejstava Polet se mogao podičiti najopremljenijim stadionom u Republici Srpskoj jednim od dva na kojim su se u tom trenutku mogle odigravati međunarodne utakmice. Bilo je tu uspona i padova, od prvoligaškog statusa do ispadanja u drugu pa u treću ligu, pa opet ulaska u drugu .... stranci grači, stranci treneri....



Dolaskom na vlast aktuelne klike, prvo je načelnikov pajdaš a sad potpredsjednik skupštine imenovan za upravnika stadiona, iako je stadion formalno-pravno vlasništvo Sportskog centra. Za predsjednika kluba imenovan je načelnikova desna ruka, gospodin Boro Milošević. Za vrijeme njegovog predsjednikovanja Polet je ispao u niži rang, a već sledeće sezone prestao je da se takmiči jer za takmičenje NEMA PARA. Da ne bude zabune to je isti onaj Boro Milošević koji je imenovan za direktora direkcije za izgradnju Broda.



Mi iz redakcije pitamo PREDSJEDNIKA KLUBA BORU MILOŠEVIĆA:



1.  Zašto se FK Polet ne takmiči?

2.  Zašto se na FK Polet izdvaja iz budžeta opštine 80.000 KM godišnje, a on se ne takmiči?

3.  Zašto je kupljen autobus u iznosu od 200.000 KM, koji je trebao voziti sportiste i ostale, a nikad nije vozio fudbalere Poleta? Gdje su uštede od autobusa?

4.  Ako se Polet ne takmiči, gdje završi tih 80.000 KM godišnje?

5.  Kako se takmiče seoski klubovi sa područja opštine, a primaju oko 8.000 KM godišnje; čak ni ne koriste famozni autobus?

6. Da li aktuelna vlast može pokrenuti rad FK Polet i hoće li aktuelna vlast sprovesti istragu gdje završavaju tih 80.000 KM godišnje? (Ako aktuelna ne pokrene klub i istragu, buduća hoće sigurno).

7. Da li si ti Boro Miloševiću sposoban da vodiš lokalni amaterski fudbalski klub?

8. Da li si ti Boro Miloševiću sposoban da vodiš Direkciju za izgradnju Broda, a nisi u stanju da vodiš lokalni amaterski klub na najnižem nivou takmičenja.



Boro, spasi Polet i podnesi ostavku na mjesto predsjednika kluba,

Boro, spasi Brod i podnesi ostavku na mjesto direktora Direkcije,

Tvoja redakcija.


P.S. Pitanja za poznatog fudbalskog radnika (u narodu poznatijeg kao Muho): Šta ti misliš o svemu ovome, ti koji si se zalagao za amaterski fudbalski klub u kome će igrati brodska djeca? Ovo je ispod tvojih očekivanja, zar ne?

12 MJESECI CRVENOG NOVINARSTVA U BRODU


Poštovani prijatelji,

Prije godinu i još koji dan više izašao je prvi broj novina takozvanog Brodskog lista, koji je u međuvremenu izašao 12 puta u tiražu od 1000 primjeraka po broju. Ovo nije ni prvi, a ni zadnji pokušaj novinarskog izdavaštva u Brodu, sjetimo se samo Posavske zore ili Biltena opštine, ali ovo što se može pročitati je samo dno novinarstva kakvo je nezabilježeno u istoriji ovih krajeva, propaganda kakvu nije provodio ni Jozef Gebels u svoje vrijeme.

NJIHOVA REDAKCIJA

Trojnu osovinu njihove redakcije čine:

-  Maja Duronjić, direktorica Radio Broda odnosno v.d. direktora jer ne ispunjava osnovne uslove prema zakonu da bi bila trajno zaposlena;
- Snježana Pavlović, glavni urednik novina, nekada i glavni urednik Radio Broda, a sada portparol opštine, na obadva mjesta zaposlena po partijskoj liniji, mimo konkursa. (Doduše konkurs je kasnije raspisan, mjesecima nakon zaposlenja dotične dame na mjesto portparola). U narodu poznatija kao Alenkova žena-rukovodioca jedne banke koju nećemo pominjati (da im ne pravimo besplatnu reklamu :D);
- Violeta Gudalović, glavni novinar, nekada ponosan predstavnik brodske demokratije i kandidat Narodne stranke Pokret za Brod na lokalnim izborima, a sad glavnog člankoklepca crvenih novina i radija, i ponositi član njihove crvene partije.

PRINCIP RADA NJIHOVE REDAKCIJE

Ako bismo pažljivo sagledali princip rada crvene redakcije, moglo bi se reći da pomenuta trojka, radi na principu marioneta – cenzor – fabrikant.
Direktorica/marioneta koja je samo v.d. nema nekih velikih ovlasti i mogućnosti da bilo šta sama uradi, jer bi u slučaju da bilo šta pokuša jednostavno bila smjenjena obzirom da joj je mandat v.d.-a odavno istekao i svako neprovođenje ideje velikog im vođe povlači dalje posljedice (čitaj otkaz). Pitanje zašto baš ona, na mjestu direktora radija; odgovor bi bio neko mora biti, a mora se nekako i nagraditi izdajstvo prema bivšem načelniku, u čijem je štabu dotična radila za izbore 2008. godine.
Glavni urednik/cenzor je kontakt između velikog im vođe i direktorice i prenosi informacije sa jednog na drugi kraj, donosi sva obavještenja i oglase drugih političkih stranaka svom šefu te zajedno odlučuju šta da puste na radio ili ne. Činjenica je da se uglavnom od subjekata koji ne učestvuju u vlasti ne pušta ni jedan oglas ili obavještenje, bez obzira da li će oglas biti plaćen ili ne. Ukoliko cenzor i šef kažu ne može da prođe, marioneta jednostavno kaže da šef ne dopušta da se traženo objavi i da ona tu ništa ne može, jer je u pitanju radno mjesto.
Glavni novinar/fabrikant novinar sa dugogodišnjim iskustvom u pisanju članaka, te je pomenutom dvojcu pomenuta neophodna zarad pripreme i objavljivanja „realnih“ članaka o „veličanstvenom“ vođi, jer prve dvije apsolutno nisu dorasle da objave kvalitetne, a isto tako i brojne članke koje treba pripremiti za svaki broj. Nejasno je da li je zarad ostanka na poslu dotična dama promjenila dres ili su ipak u pitanju ideološki razlozi.

Naša redakcija je pročešljala svih 12 brojeva koji su dosada izašli, i došla do sledećih rezultata:

U 12 dosadašnjih brojeva:

  96 članaka se odnosi na Milovana Čereka lično,
102 članka se odnosi na Socijalističku Partiju direktno ili istaknute članove partije,
 45 članaka se odnosi na satelite – članove vladajuće većine koji su lojalni načelniku više nego  svojim partijama,
 57 članaka se odnosi na ostalo – članci tipa  direktor Rafinerije posjetio školu, policijski izvještaji...

U procentima to izgleda ovako:
Milovan Čerek    32,22%
SP                       33,89%
sateliti                 14,95%
ostali                   18,94%

Ni na jednom mjestu nismo pronašli ime nijedne druge stranke osim socijalističke partije (molimo Vas da na opštinskoj stranici provjerite, (postoje skenirani svi brojevi Brodskog lista dosada). Ako nam je promaklo, molimo Vas da nas ispravite, jer mi, za razliku od njih, želimo da objavljujemo samo istinu).

Milovan Čerek se najviše pojavljuje u broju sedam, a najmanje u devetom broju brodskog lista.

Prema našim izvorima iz legla SP-a, cilj ovih novina je da se za predstojeće lokalne izbore dobije što više glasova od radnika u Rafineriji nafte, pa se ove novine u količini od 500 primjeraka proslijeđuju na besplatnu podjelu u rafineriju, iako one koštaju 1KM.

Ako je suditi po rezultatima za predsjednika sindikata rafinerije to im neće poći za rukom jer su njihovi kandidati pretrpjeli više nego ubjedljiv poraz (24-9), ali to je već tema za neki sledeći put.

VAŠA REDAKCIJA

недеља, 15. јануар 2012.

KOLIKO KOŠTA MEDIJSKA ŠUTNJA


U početku bješe Press

Nakon osvajanja vlasti i ustoličenja, te početka crvenog terora nad neistomišljenicima razni mediji su u početku objektivno izvještavali o dešavanjima u Brodu. Da se podsjetimo, bili su razni novinski članci (vjerovatno finansirani od strane protivnika našeg velikog vođe) koji su pisali o raznim temama-malverzacijama opštinskog režima (hotel Sava, vodovod....), dolazile su tu i televizije (sjetimo se samo 60 minuta i članka o Čerekestanu, K3 sa nezgodnim pitanjima, članci na www.brodlive.com i slično)

Svojstveno  totalitarnim režimima veliki vođa se hitro bacio u akciju; prvo je ucjenama kupio www.brodlive.com, koji je odjednom počeo da piše hvalospjeve koje smo mogli čitati samo na crvenim stranicama našgrad i spbrod. Da bi učvrstio pozicije pokrenute su i lokalne novine, koje se besplatno dijele po rafineriji i opštinskim ustanovama. Nakon osvajanja lokalnog medijskog prostora pokrenute su aktivnosti ka regionalnim-republičkim medijima. Akcija je urodila plodom i ne može se pronaći nijedan antirežimski članak u novinama koji se tiče velikog nam vođe i opštine Brod, iako materijala i tema za pisanje ima na tone.

Redakcija Brodlajv živi je istražila koliko košta medijsko ispiranje mozga na regionalnom nivou i način na koji je to urađeno.

Press i Fokus  
Svako ko je malo pažljivije čitao ove novine, mogao je da primjeti reklamu Radio Broda u ovim novinama. Dakle, preko reklame radio Broda na godišnjem nivou u ovim novinama zaustavljeno je bilo kakvo negativno pisanje o Načelniku i njegovim saradnicima. A koliko to košta? Računica slijedi:

Zakup reklamnog prostora: 1/6 strane (minimalni zakup)  160,00 KM dnevno bez PDV-a

160,00 KM x 360 dana = 57.600,00 KM.
Ako se zbog redovnosti uračuna najmanje 20% popusta na ovu cijenu dobije se iznos od 46.080,00 KM (57.600 x 80%)

Zakup reklamnog prostora 1/16 strane (minimalni zakup)  70,00 KM dnevno bez PDV-a.
70,00 KM x 360 dana = 25.200,00 KM
Ako se zbog redovnosti uračuna najmanje 20% popusta na ovu cijenu dobije se iznos od 20.160,00 KM (25.200,00 x 80%)

Brodske novine
Izdavač radio Brod – troškovi po broju iznose cca 2.000,00 KM što za 12 brojeva iznosi 24.000,00 KM (iako je tiraž 1000 primjeraka zbog troškova plata novinara, tehničke pripreme i štampanja naš izvor iz Radio Broda kaže da je trošak izlaska jednog broja oko 2.000 KM po broju).

Kad saberemo sve troškove  reklamiranja – socijalističke propagande dobije se cifra između 90.240,00 KM i 106.800,00 KM i to sve bez PDV-a.

K 3 Prnjavor
O ovom načinu propagande nema egzaktnih podataka dovoljno je reći da u prosjeku sekund reklamiranja košta 4 KM odnosno 240 KM po minuti. Poznato je da je opština Brod sklopila ugovor sa K 3 o medijskom pokrivanju i saradnji te da je vrijednost ugovora između 60.000-80.000 KM.

PITAMO:

1. Koliko je brođana počelo da sluša Radio Brod nakon što je vidjelo ove reklame?
2. Koliko je u Radio Brodu uloženo u obnovu tehničkih sredstava i pojačanje signala, obzirom da se na cijelom području opštine ne može „uhvatiti“ Radio Brod?
3. Koliko su u procentima povećane plate radnicima Radio Broda, imajući u vidu da Radio ostvaruje vrhunske poslovne rezultate, te ima mogućnosti da se konstantno reklamira u novinama?
4. Na koji način Radio Brod prenosi vrhovne naredbe i istinske mudrosti velikog nam vođe građanima koji ne mogu uhvatiti signal u ruralnim područjima opštine?

TRAŽIMO:
1. Da Radio Brod prestane da se reklamira po dnevnim novinama!
2. Da novac utroši na obnovu zastarjele tehnike i povišice radnicima!
3. Da Radio Brod skupštini dostavi vanrednu informaciju o svom poslovanju sa bilansom stanja i bilansom uspjeha skupštini opštine Brod i da se građani informišu koliki su troškovi reklamiranja u dnevnim novinama!
4. Da Opština Brod-načelnik javno objavi kolika je vrijednost ugovora o medijskom pokrivanju sklopljenu sa K 3 Prnjavor!    



уторак, 10. јануар 2012.

Rođendanska čestitka


Poštovani Brođani,
Zašto smo pokrenuli ovaj blog danas 10.01.2012. godine?

Zato što je danas „našem“ „velikom“ „vođi“ 61. rođendan  te smatramo da je red, da i mi koji se ne slažemo sa politikom „dragog diktatora“ , iz poštovanja čestitamo rođendan pokretanjem ovog bloga.
Sigurno se pitate zašto tek sad, zar to nije moglo ranije i slično...sigurno da je moglo, ali iz mnogih objektivnih i subjektivnih razloga  do sada to nije učinjeno.

Obzirom da je ovo izborna godina i da je ostalo još 10 mjeseci do izbora, potrudićemo se da do oktobra 2012. godine raskrinkamo sve kontroverzne aktivnosti velikog vođe i kontroverznih brodskih biznismena, da odmaglimo sve ono što njihove novine, radio i televizija zamagljuju.

A  svoje izvore imamo svugdje. I u opštini –u svakom odjeljenju bar po jednog, u javnim ustanovama, u preduzećima, u firmama kontroverznih crvenih biznismena, u izvršnim organima SOCIJALISTIČKE PARTIJE i njihovih koalicionih partnera, podaci i informacije cure na sve strane.

Ali, da se vratimo temi članka:

DRAGI NAŠ VELIKI VOĐO ŽELIMO TI SREĆAN ROĐENDAN I DA SLEDEĆI DOČEKAŠ NA TOPLOM I SIGURNOM, NA PODRUČJU OPŠTINE SVOG NEKADAŠNJEG KOLEGE KRSMANOVIĆA I DA NAM TAMO ŽIVIŠ DUGO, DUGO.

Veliki pozdrav od tvoje redakcije Brodlajv živi!

Brodlajv živi


Brodlajv živi

Poštovani Brođani,
Svi znate da je posredstvom pritisaka i ucjena izvorna internet stranica www.brodlive.com prestala da objavljuje vijesti, a onda je i promjenila vlasnika koji je uz pomoć opštinskih finansijskih sredstava otkupio i sada uređuje novu stranicu. Izvorna stranica koja se od samih svojih početaka zalagala za demokratičnost, slobodu misli, toleranciju, pravo na drugačije mišljenje i mirnu koegzistenciju svih Brođana, brutalnom politikom pritisaka i ucjena, politikom  koja je svojstvena brodskim crvenim kmerima i njihovom velikom vođi, sada postoji kao blijeda kopija nekadašnjeg prvog informativnog medija Broda.

Mi, (još uvijek) slobodni građani Broda koji (još uvijek) mislimo svojim glavama i na koje „veliki vođa“ ne može nikako da utiče, ni ucjenama, ni prijetnjama, ni potkupljivanjem, ni silom ni milom, ni mrkvom ni štapom pokrećemo ovu stranicu-blog-fejsbuk profil kao pandan crvenom Radio Brodu i crvenom Brodskom listu.

Želimo da donesemo nove informacije o dešavanjima u Brodu, koje nisu prošle ličnu cenzuru „velikog vođe“ kako  bi brođani sami stvorili realnu sliku o stvarnom stanju u Brodu.

Za kraj pozdravljamo Vas parolom koja se najčešće mogla čuti na  BRODLIVE.COM:
Do smrti i sudnjeg dana protiv Čerek Milovana.

Redakcija Brodlajv Živi!

MENI MOŽETE VJEROVATI KOLIKO I SEBI


MENI MOŽETE VJEROVATI KOLIKO I SEBI

Izborni program Milovana Čereka

Brođani,

Prošlo je 38 mjeseci od pobjede crvenih kmera na lokalnim izborima i pravo je vrijeme da se vidi šta je do sada uradio „naš“ „veliki“ „vođa“.

Tokom izborne kampanje „veliki vođa“ je promovisao svoj izborni program ciničnog naziva „MENI MOŽETE VJEROVATI KOLIKO I SEBI“.  Osvrnimo se malo na taj program i da vidimo šta je to obećano i šta  učinjeno od toga.

- „ Nijedno od devet sadašnjih funkcionera ne može ostati raditi u opštini; REKAO SAM DOSADAŠNJI FUNKCIONERI I NAČELNICI ODJELJENJA MORAJU DA ODU.

      (status nekadašnjih funkcionera)
-          Predsjednik SO  nije izabran i penzionisan nakon isteka mandata
-          Potpredsjednik SO, otpušten a zatim nakon trgovine mandatima dobio radno mjesto u srednjoj školi
-          Načelnik odjeljenja za urbanizam  – i dan danas radi u administrativnoj službi (popularnije opštini)
-          Načelnik odjeljenja za privredu  - dočekao penziju u opštini
-          Načelnik odjeljenja za finansije – otpušten
-          Načelnik odjeljenja za opštu upravu – i dan danas se nalazi na istoj funkciji

SVI OSTALI ZASLUŽUJU ŠANSU  (DA PREĐU U SOCIJALISTIČKU PARTIJU):  18 radnika otpušteno (oko 20%) jer nisu klekli pred velikim vođom i prešli u SP.

-  „Nije dovoljno promjeniti desetak ljudi mora se mijenjati i sistemski pristup. Novi sistematski pristup u svijetu je poznat kao monolitni staljinizam,  u kom veliki vođa potpisuje i pozive za sastanak, i gdje ne postoji drugo mišljenje osim njegovog.

- SA ODBORNICIMA SKUPŠTINE OPŠTINE ŽELIM USPOSTAVITI TAKVE ODNOSE DA ĆE IMATI INTERES ZA KOREKTNU SARADNJU I DONOŠENJE ODLUKA U OPŠTEM INTERESU BEZ OBZIRA KOJOJ OPCIJI PRIPADAJU.  Nejasno da li se pod ovom saradnjom misli na nazivanje pojedinih odbornika konjima, budalama..........ili se misli na saradnju kakvu ima sa odbornikom Markom LAMARPROM Lazićem???   

-  Predložiću reviziju opštinskih odluka koje nisu u interesu građana i reviziju Programa razvoja  opštine Brod.   Od predloženih odluka ostalo je mrtvo slovo na papiru osim Odluka o podizanju komunalnih taksi, naknada za smeće i vodu, naravno sve ovo u interesu (pojedinih) građana.

-  BUDŽET ĆE IMATI SASVIM NOVI KONCEPT.
   Novi koncept budžeta velikog vođe; MANJI BUDŽET SA KREDITNIM ZADUŽENJEM U VISINI OD 40% GODIŠNJEG BUDŽETA!

-  Za armiju nezaposlenih (1330) raspisao bih konkurs i sredstvima opštine pomogao im da otpočnu posao od koga mogu živjeti.
ARMIJA DANAS BROJI 1583 ČOVJEKA (Stanje na dan 01.11.2011.) nijedan konkurs  nije raspisan za dodjelu sredstava opštine-čak ta  sredstva  nisu dobili ni otpušteni radnici administrativne službe „kako bi započeli posao“.

-  PITANJE SPORTA RIJEŠIO BIH FORMIRANJEM OPŠTINSKOG SPORTSKOG SAVEZA, OBEZBJEDIO USLOVE ZA TRENING I TAKMIČENJA....A ZATIM ODREDIO SPORTSKE PRIORITETE ZA OPŠTINU I KLUBOVE KOJI BI BILI AMBASADORI OPŠTINE.
 Opštinski savez nije formiran, ambasadori ubijeni (Polet i ŽRK Brod) najistaknutiji sport u Brodu trenutno je ribolov i to iz razloga što članovi socijalističke partije nisu uplovili u te vode. Ostali sportovi se naziru u tragovima.

- Stimulisao uključivanje mladih u oblast kulture: Veliki vođa je osnovao vlastiti KUD i na njegovo čelo stavio svog brata poznatog po uzrečici: „Naša djeca se ne smiju družiti sa ostalom djecom“.

-  Stipendije većem broju studenata : Stipendije procentualno dobija isti broj studenata kao i prije.

-  Brod mora imati kvalitetno informisanje:  tu se vjerovatno misli na RADIO BROD KMERSKI I BRODSKI LIST  o kojima će biti riječ u sledećim postovima.
- Uspostaviću kontakt sa opštinama u Srbiji koristeći vezu sa SPS koji je dio vlasti u Srbiji. ????????????

-  PROFESIONALIZACIJA RADA BUDŽETSKIH  KORISNIKA I PRUŽANJE USLUGA NA MNOGO VIŠEM NIVOU:
Ovdje se vjrerovatno misli na način izbora direktora ustanova i njihovih moralnih karakteristika i stručnih sposobnosti, o kojima će takođe biti riječ u narednim postovima, Dovoljno je reći da je nivo usluga ili manji ili na nivou usluga u periodu 2000-2008. godine.

-  Obezbjediti sredstva u budžetu i njima stimulisati razvoj poljoprivrede i stočarstva:  OVA SREDSTVA NIKAD NIKO NIJE VIDIO I NEMA POSEBNE STAVKE U BUDŽETU ZA OVE NAMJENE.

-  Aktivirati raniji projekat izgradnje gradske pijace na ATRAKTIVNOJ lokaciji sa pripadajućom infrastrukturom. O Gradskoj pijaci najbolje je pitati ljude koji trenutno rade na sadašnjoj pijaci šta  misle o ovome,  a i ovo će biti jedna od tema u narednom periodu.

-  Namjeravam razgovarati sa privrednicima,  udruženjima, brođanima u inostranstvu; Napomena velikom vođi:  Monolog nije razgovor nego dijalog.

- Zalagaću se da brodski kadrovi dođu na odgovorna mjesta:  Osim što je diskriinirajuća odluka, nije poznato da li se li ovim misli na direktora Mihajlova, direktora Jeremića, direktora Mišana  ili nekog drugog od direktora.

-  Mjesne zajednice će dobiti mnogo veću samostalnost u određivanju svojih prioriteta i raspolaganje dijelom budžeta koji im pripada. Još nekoliko ??????????? i pokoji :D :D :D.

Dragi Brođani koji se ne plašite da razmišljate svojom glavom, mi (redakcija) smo iznijeli sve tačke programa velikog vođe  i od ocjena od 1-10 dajemo mu čistu jedinicu. Naravno mi smo subjektivni i ne želimo da utičemo na Vašu prosudbu pa sami procjenite šta je čovjek kome možete vjerovati koliko i sebi učinio u protekle tri godine.