Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 29. август 2012.

U NEDOSTATKU PRAVIH VIJESTI ..




U nedostatku pravih vijesti (svi se u pripremaju za izbore) zabavljamo se montirajući filmiće 
u nadi da ćemo Vas nasmijati.



P.S. Za one koji nisu čuli, prvi od radnika koji su otpušteni iz opštine dobio je sve sudske presude i nadoknadu od 108,000 KM. Kako saznajemo, brodski zlikovac otpuštenog nije vratio na posao iako je po presudi suda bio obavezan to učiniti. Zbog ove presude računi opštine su po ko zna koji put bili blokirani. Procjena je da će nakon svih presuda po pitanju nezakonito otpuštenih radnika opština biti olakšana za 700,000 - 800,000 KM. 

Pozdrav od Redakcije. 

среда, 22. август 2012.

OBAVJEŠTENJE



Poštovani Brođani,


                        Buzak ucjenjuje ljude koji nemaju prebijenu paru u džepu 

Povodom sve više informacija i dojava da predsjednik novoosnovanog udruženja penzionera Jovan Buzak, inače navodni član PDP-a, dijeli penzionerima po 30 KM  uz obećanje građana (penzionera) da glasaju za njega i za njegovog kandidata za načelnika (M.Čereka), uz obavezno potpisivanje u svesku koju Buzak nosi sa sobom, odlučili smo da predsjednika novog udruženja prijavimo policiji, SIPI i Centralnoj Izbornoj Komisiji.
                                                               

 Buzak dobio kofer pun para da kupuje glasove (vidi članak Renesansni čovjek)


Molimo one kojima je ponuđen takav dogovor, da se jave redakciji kao svjedoci, na osnovu koga ćemo prijaviti Buzaka za počinjeno krivično djelo NUĐENJE I DAVANJE MITA i KUPOVANJE GLASOVA.

Naše kontakt adrese:
brodlajv@gmail.com
ili
brodlajv@yahoo.com

Unaprijed se zahvaljujemo ćitaocima,na saradnji 


Vaša Redakcija.

RENESANSNI ČOVJEK


Povodom današnjeg članka u Pressu,

komentarišemo neistine koje je naveo odlazeći načelnik (OGLODANA CRVENA JABUKA):

- Načelnik laže da je ove godine završeno nekoliko kapitalnih projekata:  tržnica i bazeni -samo u bazene je uloženo 2,400 000 maraka)

ISTINA: Nije završen ni jedan od projekata do kraja. Činjenica bazeni su pušteni u funkciju, ali prema projektu nedostaju i sportski tereni. Pitali smo jednog brodskog  vlasnika građevinske firme koliko stvarno koštaju bazeni ovakvi kakvi su sad izgrađeni i dobili smo odgovor da se ovakav i još bolji objekat može izgraditi za 1.300.000 KM -do maksimalno 1.500.000 KM.
Razlika od 900.000 KM je završila u  a) Savi
                                                         b) Moravi
                                                  v) džepovima aktuelnog načelnika i njegovih pajdaša

Tržnica još uvijek nije završena, a prema samim riječima oglodane jabuke i neće biti završeno do kraja njegovog mandata. 
OCJENA ZA KAPITALNE PROJEKTE: 0,0 

KRIMINALNE AKTIVNOSTI:  ANEKSI UGOVORA POTPISANI SU MIMO ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA (najmanje 300.000 KM u aneksima)

- Od samog početka bazeni su puni. 

ISTINA:  JEDINO AKO SMATRA DA SU PUNI VODE ONDA NIJE SLAGAO. DA BI SE NEKAKO IZVUKLI, UPRAVA BAZENA JE SMANJILA CIJENE KARATA. INAČE NA SAVI JE ZABILJEŽENO BAR 4 PUTA VIŠE KUPAČA NEGO NA BAZENIMA.

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: ULAZ SE NAPLAĆUJE, A NE IZDAJU SE PDV RAČUNI, IAKO BI SE PO BROJU KUPAČA KOJI JE NAVEO NAČELNIK MORALA PREĆI VRIJEDNOST PROMETA OD 50.000 KM I SAMIM TIM UĆI U SISTEM PDV-A.

- OPREMANJE DOMA PENZIONERA (VRIJEDNOST 30.000 KM)

ISTINA: OPREMLJENA JE JEDNA PROSTORIJA SA MAKSIMALNO UREĐENIM SADRŽAJEM U VISINI OD 3.000-5.000 KM.

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: SA OSTATKOM NOVCA PREDSJEDNIK NAJNOVIJEG UDRUŽENJA PENZIONERA JOVAN BUZAK KUPUJE GLASOVE ZA MILOVANA (vidi sledeći članak-obavještenje)
-PRIORITETI: DOM SPORTOVA

ISTINA: NJEGOVI LJUDI DIREKTORICA SVJETLANA NIKOLIĆ I NJENA POMOĆNICA UNIŠTILE SU DOM SPORTOVA -FINANSIJSKI I DOVELI GA PRED STEČAJ. ZA NAGRADU NIKOLIĆEVA JE PREKO JOŠ JEDNOG MILOVANOVOG PULENA GORANA TOPIĆA PREŠLA U VODOVOD BEZ IKAKVE POTREBE ZA TAKVIM KADROM (ako se dotična može nazvati kadrom) I BEZ RASPISANOG KONKURSA.

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: PRETPOSTAVLJAMO DA IH JE MNOGO, NAKON ULASKA KOALICONIH SNAGA U OPŠTINU I DOM SPORTOVA OBJAVIĆEMO.

- STIPENDIJE SE ISPLAĆUJU REDOVNO 

PITAJTE STUDENTE DA VAM KAŽU ISTINU. (ranije smo pisali o ovoj temi)

- CITAT: U POSLJEDNJE TRI GODINE IMALI SMO ZADOVOLJAVAJUĆE REZULTATE I UGLAVNOM VIŠAK PRIHODA NAD RASHODIMA. TO JE OMOGUĆILO ULAGANJA U INFRASTRUKTURU, FINANSIRANJE KAPITALNIH PROJEKATA I ZADOVOLJENJE POTREBA LOKALNE ZAJEDNICE.

ISTINA: OPŠTINA JE PROŠLU GODINU ZAVRŠILA U MINUSU OD 566.000 KM. OVAJ GUBITAK JE NAČELNIK I ZVANIČNO PRIZNAO. ZBOG BROJNIH NEREGULARNOSTI, I KRIMINALNIH AKTIVNOSTI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ OPŠTINE NIJE DOBIO PROLAZNU OCJENU KOD DRŽAVNOG REVIZORA. 

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: TOLIKO IH JE DA IH NE MOŽEMO SVE NAVESTI. 
BODE OČI IZDVAJANJA ZA DEZERTEROVO UDRUŽENJE ZAROBLJENIKA I KUD DUŠKO TRIFUNOVIĆ.

E ovo sad prenosimo u potpunosti (cilj nam je pokazati koliko je čovjek zaluđen-da ne kažemo LUD);

- ŠTA OČEKUJE OD NAREDNIH IZBORA?

  Sigurnu pobjedu i nastavak započetih reformi i premjena u administraciji! Takođe se nadam da će sa političke scene u Brodu napokon nestati snage koje se organizuju od izbora do izbora kako bi na štetu opštine ostvarili vlastitu korist.


- ŠTA SMATRATE SVOJOM NAJVEĆOM PREDNOŠĆU U ODNOSU NA PROTIVKANDIDATA?

 To je opredjeljenost za rad, principijelnost i odanost prema Brodu i Brođanima. Ponosan sam što sam pružio šansu desetinama mladih kadrova postavljenih na vrlo odgovorne funkcije, stotinama mladih kroz zapošljavanje, odrađivanja pripravničkog staža, stipendije. Naravno, ponosan sam na promjenjen izgled Broda i objekte koje će ostati i dugo poslije mene.



 PORUKA NAČELNIKU:

DRAGI NAŠ RENESANSNI ČOVJEČE, TI KOJI SI STVORIO ODJELJENJE ZA OBNOVU PRIVREDE, HUMANIZAM I RENESANSU ZNAŠ LI TI O ČEMU UOPŠTE PRIČAŠ?

U ČETIRI GODINE NISI NIŠTA URADIO, KITIŠ SE TUĐIM PERJEM, A ONO ŠTO SI ZAPOČEO NISI NIKAD DOVRŠIO. UZEO SI I PREVIŠE PA SAD NEMAŠ NOVCA DA DOVRŠIŠ BAZENE I PIJACU. SVE ŠTO SI URADIO, A TO SE MOŽE NABROJATI NA PRSTE JEDNE NOGE JEDNE KOKOŠKE, URADIO SI NAKARADNO I SA CILJEM DA TI I TVOJI PAJDAŠI OSTVARITE LIČNU IMOVINSKU KORIST. 

HVALA NEBESIMA PA I NISI BAŠ NAJPAMETNIJI, MNOGO VOLIŠ DA SE SLIKAŠ I SNIMAŠ, A NE ZNAŠ SAKRITI NI DOKAZE KOJE POMNO SKUPLJAMO PROTIV TEBE.  ZBOG SVEGA TOGA NE GINE TI APS, TEBI I TVOJIM SARADNICIMA. 

PRIČAŠ DA SI ZAPOSLIO STOTINE MLADIH, A BROJ NEZAPOSLENIH U ČETIRI GODINE POVEĆAO SE ZA 28%, PA O ČEMU ONDA PRIČAŠ? U VRIJEME TVOJE RENESANSE ZATVORENA SU DVA TRŽNA CENTRA, A BROJ PRODAVACA NA PIJACI SE PREPOLOVIO. NIJE OTVORENA NI JEDNA FIRMA KOJA ĆE ZAPOSLITI VIŠE OD 5 RADNIKA. 
GRADU SI STVARNO PROMJENIO IZGLED, NE ZNAMO SAMO DA LI ZIMI IZGLEDA KAO LILEHAMER -ZBOG SILNOG SNIJEGA NA ULICAMA, A LJETI LIČI NA KINŠASU ZBOG DŽUNGLE KOJA PRIJETI DA OVLADA ULICAMA.

RENESANSNI ČOVJEČE VRATI SE U RENESANSU, OVDJE SI ZAVRŠIO JEDNOM ZA SVAGDA.

TVOJA REDAKCIJA!


субота, 18. август 2012.

OFK Polet 1926 - NK Amater 3-3

OFK POLET 1926  -  NK AMATER

              3             -           3      

 U srijedu 15.08.2012. godine odigrana je prva pripremna utakmica novog Poleta. Za one koji nisu upoznati sa dešavanjima recimo samo da je FK Polet ugašen zbog sposobnosti aktuelne vlasti (čitaj koalicije SP-SNSD). Pred oko 350 navijača OFK POLET 1926 je odigrao nerješeno sa NK AMATER rezultatom 3-3.

Na tribinama se nisu pojavili naš ne-čelnik, predsjednik FK Polet Boro Milošević, nekadašnji predsjednik Ranko Riđić, "proslavljeni" fudbalski radnik Nenad Muho Šukurma, učesnik svih sportova Ane Mihajlov ni drugi zaslužni za propast Poleta.    

Sudeći po zavidnoj posjeti na pripremnoj utakmici očekujemo da će u prvenstvu posjeta biti još veća. 

                                                                                                                       REDAKCIJA

ZAŠTO KOMARCI JOŠ UVIJEK GRIZU?


Poštovani čitaoci,

zahvaljujući suši i vrelinama komarci ove godine nisu izvršili svoju najezdu, iako se u zadnje vrijeme pojavljuju u sve većem broju.

Zašto je to tako, pojašnjava naš čitalac u svom članku.


Poznato je da naš načelnik voli da putuje,a naročito o tuđem trošku, što je dokazao organizacijom putovanja u Veneciju ( u prethodnom mandatu do 2000 godine ) i što uspješno dokazuje i u ovom mandatu čašćenjem drugarica odlaskom na Jahorinu.
Jedan od najvećih sajmova iz oblasti poljoprivrede u jugoistočnoj Evropi, Agrotica  održan je od 03. -07.februara u Solunu u Grčkoj. Sajamska priredba na kojoj mogu da se vide sva svjetska dostignuća u poljoprivredi iz cjelog svjeta.
Vijest sama po sebi ne znači ništa običnim ljudima, osim onima koji su vezani za poljoprivredu bilo strukom bilo zemljom, ali pažljivim pregledom jedne od foto galerija na internetu uočeno je jedno poznato lice. Zaprepaštenju nije bilo kraja.

Da li ga prepoznajete?


A sada?

MILOVAN ČEREK, NE-ČELNIK OPŠTINE BROD.

Naravno, đavo nije dao mira pa su proradili telefoni i došlo se do zanimljivih saznanja.
Autobus  pun privrednika, istaknutih poljoprivrednih proizvođača i drugih faktora u poljoprivredi, je u organizaciji firme « Eko bel « iz Banja Luke, boravio na zanimljivom putovanju u Solun i u posjeti sajmu « Agrotica  «, a kompletne troškove putovanja i boravka je snosio organizator.
 Kako se u ovoj priči našao i naš veliki vođa? To sigurno nije povezano jedno sa drugim, ali «Eko bel « izvodi radove na području naše opštine i to prskanja komaraca i deratizacije i ko zna kakve još. Vjerovatno se direktor slučajno izlanuo pred načelnikom da organizuje to putovanje pa je od bruke i sramote pozvao i njega a ovaj je objeručke prihvatio nebi li u bijelom svijetu pronašao investitore u našu poljoprivredu. Dobra prilika, po slobodnoj procjeni koštanja oko 1.000 KM, još ako je pala koja dnevnica....
Kao što vidite na priloženoj fotografiji, oko stola je nastalo naguravanje zainteresovanih svjetskih parajlija, čim su čuli ko im je došao u posjet.
Eto toliko oko brige za mlade kadrove koji treba da doprinesu razvoju naše opštine.

REZULTAT SVEGA: ON MALO PUTUJE, EKO BEL DOBIJE POSAO, ONI TRALJAVO ODRADE POSAO-NEŠTO KAO ŠTO SRĐO KOP ZIMI "ODRŽAVA" PUTEVE, POKUPE I PODIJELE PARE, A MI SE SA KOMARCIMA SAMOSTALNO BORIMO.

Pozdrav, Redakcija.




среда, 15. август 2012.

НАСТАВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА ЗЛОЧИНЕ У СИЈЕКОВЦУ



Поштовани читаоци,




Наставља се суђење за злочин у Сијековцу, против оптуженог Земира Ковачевића.
Данас свједочи актер догађаја Сенад Машић.
Читајте више на страницама Српске новинске агенције СРНА

http://www.srna.rs/novosti/24763/nastavljeno--sudjenje-za-zlocine-u-sijekovcu-.htm

Поздрав од Редакције.

НАЈНОВИЈИ БИСЕРИ ЖОХАРА ТОПИЋА




                                              Настављамо серију чланака о Водоводу 


Изгледа да нема краја подвизима и бисерима које ниже високоуважени директор „Водовода и канализације“, друг Топић. У прошлом чланку о његовој владавини у овом јавном предузећу речено је како се радницима дугује 140.000 КМ на име неисплаћених топлих оброка, превоза и регреса. Радници су доведени до дувара и немају другог начина да наплате своја права него да туже фирму. Е, ту их је сачекао друг Топић! Запријетио је свим радницима који туже да им слиједе драстичне казне, почевши од одузимања постотка на услове рада, смањење коефицијената, до премјештања на друга радна мјеста (на сеоско подручје у Врелима, на Камену и Дубоковцу). Послије састанка са синдикатом предузећа гдје је радницима предочено да су сва настојања да се цивилизовано ријеше проблеми радника и да је све пало у воду, да немају другог начина него тужбом да дођу до свог зарађеног новца, истог момента позвао је на рапорт двојицу радника и запријетио им да се не играју ватром, јер би послије синдикалног вођства први осјетили бич божији на својим леђима.
            Има тога још! Запријетио је свим радницима који не буду гласали за СП да им такође слиједе казне. У том смислу, организована је и мала шпијунска служба коју сачињавају Станко Черек, алијас Ханс, и Славко Јаковљевић. Њихов задатак је да прате понашање радника и да редовно пријављују другу Топићу ако „застране“. Да не знамо да је 2012. година, помислили бисмо да је 1948. када су се чланови КПЈ морали чувати да не би скренули са правог пута Партије! И завршили на Голом отоку, наравно.
            Друг Топић иде и даље од тога. Управо се припрема терен да би запослио новог радника, и то ни мање ни више нeго дружбеницу друга Ханса, Раденку Гужвић. 
            Надаље, у Водоводу је уведен контролни режим за раднике при изласку из круга, као да је ријеч о америчкој НАСА а не о малом јавном предузећу. За сваки излазак потребна су два потписа плус контрола на лицу мјеста од великог вође. Наравно, ово ригорозно правило не важи за свемоћног друга Ханса, најплаћенијег радника у нашој општини. Ако се узме у обзир његова плата од 1.500 КМ и проведено вријеме на послу (око сат и по до два дневно) долазимо до импозантне сатнице од 32 КМ/сату! Подразумијава се да брата великог вође Милована нико не смије ни питати кад излази у радно вријеме, јербо друг Ханс вазда излази „службено“, тј. до штаба СП-а!
            Из поузданих извора се сазнало да је појединим радницима (Влајки Бардаку, Неди и Славки Јаковљевићу) исплатио сва дуговања, да би ти исти заузврат саботирали рад синдиката. Ови набројани радници ономад су били „најжешћи“ борци за радничка права а сада послушне бубице друга Топића. Средства за исплату ових радника обезбијеђена су из „црног фонда“ који је настао приликом полагања канализације гдје је друг директор смотао на страну тричавих 18.200 КМ.
            И за крај овог извјештаја из јавног преузећа, да кажемо како је друг директор Топић забранио уношење било какве штампе, осим наравно, билтена СП који се одмиља зове Бродски лист. Заправо, те „новине“ су обавезно штиво које служи за испирање мозга.

уторак, 14. август 2012.

RASULO U SP I MASOVNA BJEŽANIJA


Crveni Kmeri su objavili još jedan video, tzv. Proširenu sjednicu opštinskog odbora socijalističke partije. 
Mi bi rekli, da su se okupili pripadnici udruženog zločinačkog poduhvata.

Na snimku možemo vidjeti pognute glave i prazne stolice, što je za razliku od prošlih zasjedanja siguran znak da su pojedini preletači počeli da mašu krilima uzimajući zalet za prelet u druge, buduće vladajuće stranke. Saznajemo, da se njihov veliki vođa, a naš ne-čelnik u abdikaciji  dobrano izderao na svoje podanike, nezadovoljan njihovim učinkom u kampanji (za koju je rekao da je počela). Ističemo da je po svom običaju govorio nebuloze (voli čovjek da se slika i daje izjave), a najviše se "provalio" kad je rekao da su birački odbori nelegalni jer socijalisti nemaju svog čovjeka u svakom odboru. 


Sudeći prema viđenom, socijalistima se približava težak poraz, 
a sezona lova na ptice preletačice je ponovo otvorena.

P.S. 
Milovane iznad glave ti piše,

RADA, HLJEBA, PRAVDE!
Danonoćno radimo na tome da  te pošaljemo negdje na prisilan RAD. 
Da te tamo drže na HLJEBU i vodi, 
Da dobiješ PRAVDU kakvu si zaslužio.

Tvoja redakcija


JEDNA NAŠA



Ova pjesma je izleda aktuelna u svim vremenima.
Pozdrav od Redakcije

Sila i Nepravda, zajedno u miru, zajedno u ratu.



Padaj silo i nepravdo,
Narod ti je sudit zvan.
Bjež'te od nas noćne tmine,
Svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabljeno,
Amo natrag dajte nam!
Ne date li ne molimo,
Uzet će ga narod sam.

Gradove smo vam podigli,
I palače gradili.
Oduvijek smo roblje bili,
I za vas smo radili.

Nevolja će biti vela,
Po palači tvrdimi,
Kad vidite da sa sela,
s mašklinima gremo mi.

Nastati će novo doba,
Matija Ivaniću.
Ustati ćeš ti iz groba,
S tobom u boj poći ću!

Zastava će nova viti,
Iznad naših glava tad.
Radnik seljak jedno biti,
Isti im je trud i rad!.

субота, 11. август 2012.

TRI PRASETA (BRODSKA VERZIJA)

IZMEĐU VUČIJAKA I GORE MOTAJICE 

                                IZMEĐU VUČIJAKA I GORE MOTAJICE

U jednom selu između Vučijaka i Motajice živjela su tri brata tri praseta, ali pošto su mali rastom i čojstvom tepaćemo im «prasići». Tri praseta; prase 1, prase 2 i prase 3 nesrećno su živjeli svoje bijedne živote u mentalnoj oskudici i fizičkoj degenerizaciji.
Za razliku od tri praseta iz bajke, ovi nisu znali da naprave nikakvu kuću, pa su živjeli od otimanja, krađe i tuđe milostinje.
Najstariji od braće, prase 1, u ranoj mladosti oboli od trihineloze koja se razvi na još nerazvijenom mu mozgu i zaustavi njegov rast, ali pomutivši mu svijest dade mu veliku ambiciju. Jadan, glup u školi imao je skoro sve dvojke, poneku trojku, ali više od toga ni ljudska milost nemogaše da ide, pa ode bijedan u pandure. Pričalo se da je pravio razna krivična djela, al ni jedno mu nisu dokazali.
Prase 2 se zaposli u kafani «Posavina» na staroj pijaci, kasnije poznatoj po imenu «Šaran» i otpoče boemski život. Jedne godine se zanese pa pokrade sav pazar iz kafane i zaglavi robije kao i svaka slična propalica. Kasnije, nakon rata kupi zgradu od JRB-a i zapali je, vjerujući da će se izvući sa tim.
Prase 3, nije bio sposoban ni vodu pustiti pa življaše od tuđe milostinje i s vremenom na vrijeme nekom kao «vodu napravi».
Dođe 2008.godina.
Prase 1 posta načelnik jednog grada! A svinja ko svinja, krade, otima, otpušta!
Sve se svinje poradovaše! Oink, oink, grok, grok!
A i svi hoće da budu svinje! I ovca, i magarac, i guska, i skakavac, i muha!
Al ne zna svinja šta je dinja!!!
2012. godine dođe vuk i pojede glupe prasićeeeeee!
Ono što preostade, stiže svinjokolj u novembru, a oni najžilaviji odoše u pečenice za Božić!
Odoše svinje, a osta izreka: bisere ne treba pred svinje bacati.

KLJAJIĆ BROTHERS - PRLJAVA IGRA I ŠUT KARTA

Poštovani građani,

Povodom objavljivanja na svim medijima da je HSS-NHI promjenio stranu i prešao na stranu crvenih kmera, malo smo pronjuškali i došli do sledećeg saznanja:






Zvanična informacija iz HSS-NHI je:

- Da su braća Kljajić samostalno istupila, odnosno kupio ih veliki vođa da promjene stranu  

- Da iako su crveni mediji pisali da je potpisivanju bila prisutna i Ivanka Gavrić (nosilac liste HSS-NHI) nje tamo nije bilo, što se može i utvrditi na slikama crvenih kmera. 

- Da je republičko rukovodstvo HSS-NHI (za R.Srpsku) odlučilo da podrži Iliju Jovičića, a da ni pod koju cijenu ne podrži aktuelnog ne-čelnika.  

- Da je kasno da se Kljajić braća uklone sa izborne liste

- Da će "KLJAJIĆ BROTHERS" dobiti šut kartu iz HSS-NHI

- Da će njih dva vjerovatno raditi za Čereka, al daje njihov uticaj nakon skorog isključenja iz stranke minoran.

Dakle, sve u svemu tresla se gora rodilo se niš'', Čerek i dalje ubjedljivo gubi.

Pozdrav, Redakcija.

BRODSKI NOSFERATU PROBUDIO SVOG ZOMBIJA

Uvidjevši da mediji pod njegovom kontrolom (radio, novine, opštinska prezentacija, nesposobni portparol, K3 , naš grad itd., itd.,) gube medijski rat protiv opozicionih sajtova naš ne-čelnik, hodajući po palubi Broda kao Nosferatu odlučio je da oživi svog zombija.

Nekadašnji prvi medij slobodnih ljudi broda, a sad puko oruđe brodske Osovine zla, koju su neprijatelji grada kupili od bivšeg vlasnika za jeftine pare- www.brodlive.com , a koji je egzistirao kao zombi u prethodne tri godine, počeo je promociju svog crvenog grofa (liješćanskog-ne transilvanskog), te je objavio sramotni članak kojima tobož neko kupuje glasove po Domu zdravlja za klompe. 

                               Brodski Nosferatu naređuje zombiju da ustane 
  
Pa zar je u Brodu moguče kupiti glas za klompe?
Znači li to da je neki prodavac na pijaci koji posjeduje strateške zalihe klompi predodređen da bude načelnik?
Sigurno je jedino da bi i taj prodavac bio bolji načelnik od ovog sadašnjeg.

Nejasno nam je zašto kolege sa zombi sajta nisu napisale to kako je mlađahni direktor Doma Zdravlja, po nalogu brodskog Nosferatua, htio da smanji plate doktorima i medicinskim sestrama kako bi mogao novac prebaciti na blokirane račune opštine kako opštine ne bi bila blokirana i bila obezbjeđena sredstva za kampanju. Mi dosada o ovome nismo pisali jer smatramo da je mali zalutala crvena ovćica koja bi mogla postati i žrtverno jagnje našeg Nosferatua. Srećom ova ideja nije prošla jer su doktori malog srezali u korjenu. 

Kako god da bilo, Nosferatu je upotrijebio i zadnje medijsko oružje koje je imao, ali izgleda da mu neće ni ono pomoći.

Redakcija je pitala Vidovitu Zorku gdje vidi brodskog Nosferatua ne-čelnika za tri mjeseca, a ona nam je poslala sliku iz svoje kristalne kugle ;)

                          Ne-čelnik na odmoru u Tunjicama kroz 3-4 mjeseca.

Pozdrav od Redakcije

SVI SMO MI SIKE DESTROYA

Eto, napravišmo jedan članak i  film da pojasnimo ko su kmeri i ko su "brodski skakavci koji su pojeli  (4) godine", a onda nam je jedan naš čitalac poslao sledeći komentar:





  imati muda, znači potpisati se iza nečeg : ja sam, da izvineš, taj i taj, i mislim to i to... sve
 drugo je, što bi rek'o jedan mnogo nevažan čovjek, 'laprdanje među krajnostima kao

rijetko govno'.... živ'li....



Dugo smo razmišljali (razmišljao) da li da odgovorimo na ovaj komentar ili ne, da li da se konfrontiramo sa čitaocem, za koga smatramo da je OK, pa smo se konsultovali i odlučili da mu odgovorimo umjereno:

KO SAM JA, KO SMO MI?

1. Evo, ja sam  Sike Destroya poznati brodski pisac, prošla vlast mi objavila knjigu ova nije pa ja sad pišem protiv njih.

2. Ja sam drug Sike Destroyera na bolovanju sam već četiri godine i radim ovo da ne bih morao biti na bolovanju još četiri, jer će me otpustiti čim se vratim na posao.

3. Ja sam bivši šef Sike Destroyera, više nisam glavni, al bih opet htio pa sve ovo pišem.

4.  Ja sam jaran Sikin, inače zakleti ljevičar i član socijalističke partije  dao sam ogroman doprinos da ovaj naš veliki vođa dođe na vlast, ali pri rasporedu ja nisam dobio nikakvo mjesto.

5. Ja sam zadrti seljak Sike Srljača, glasao sam za Čereka jer mi je obećo kravu i kozu, ali nisam ništa dobio.

6. Ja sam visoki funkcioner SP, Siko Silošević, želim da skinem ovog sa vlasti kako bih ja bio broj jedan.

7. Ja sam borac kome je obećan plac, ali ga nisam dobio već ga dobio neki gelipter iz Grka koji je i sad na listi SP-a, neki Siko Signjić.

8. Ja sam Sikane Destrojlov, vidim da je kraj ovom pa velim da se na vrijeme priklonim novom.

9. Ja sam Sikola Destrov, učesnik u vlasti, izbacili me skroz iz svih kombinacija pa je vrijeme da to promjenimo.

10, Ja sam Sike Sikin, inače niko i ništa, a igrač u ovim izborima i ovim želim da postanem neko i nešta, a ovo mi je način da se proslavim, prođem na izborima i oparim.

Šta je zajedničko svim ovim Sika Destroyama?

Svi oni imaju neki interes.

Za svakog od ovih Sika možeš reći: "Jebeš njega on to piše zarad svog interesa, ko ga jebe."
(da redovna publika izvine na izrazu, ali takav je naš mentalitet)

A u stvari mi smo (ja sam: autor teksta, iako nas ima više u redakciji i sa razvijenom mrežom doušnika i informatora) samo jedan obični, najobičniji Sike Destroya koji vidi da se u Brodu fukare sve više šire, a običan narod zavukao se u mišje rupe plašeći se za sopstvenu egzistenciju.

Počeli smo kao anonimusi i takvi ćemo se poslije izbora i rasformirati. Ti, a i ostali, možda naslućuješ ko je (su) pravi Sike Destroya, možda si i u pravu, ali to ti mi nikad nećemo priznati.
Oni koji vam pričaju da stoje iza ovoga su obični populisti, željni slave.

Dalje nećemo komentarisati, tvoje komentare jer te smatramo čestitim, pa svaka korespondencija ovakve vrste između nas i tebe predstavlja obično traćenje vremena i energije.

Napomena: Sike Destroya je pseudonim pod kojim naš čitalac piše.
                    Više na netu:  http://www.sikedestroya.net/
                    Reklama besplatna

pozdrav od Redakcije


понедељак, 6. август 2012.

VATROGASNA PRIČA


Poštovani čitaoci, 


Naš čitalac Vatrogasac nam je poslao svoj komentar koji prenosimo u potpunosti;

                                         Slika požara u Rafineriji od 28.07.2012.

Vatrogasac је оставио нови коментар на ваш пост "КОМПЛЕТНА ЛИСТА ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ - БРОД":

Liste neću da komentarišem, dovoljno je pročitati ime sa svih lista i onda će sve biti jasno....
A redakciju bih zamolio da provjeri zašto su vatrogasci raf. naf. juče odbili nove ugovore, to jest dali otkaz ( svih 45 radnika represive(vatrogasaca) i 3 od 20-tak radnika preventive(prva smjena) i da objavite članak o tome! Pozdrav i najbolji ste!!!!


  Evo, malo smo provjerili i prenosimo naša saznanja:

- Nastavlja se politika smanjenja broja zaposlenih u Rafineriji Nafte.

- Prvi na redu su bili čuvari, koji su raspušteni i bez posla je ostalo  36 čuvara.

- Umjesto njih poslove obezbjeđenja dobila je firma Alpha  Security ( u daljem tekstu: Alfa), inače firma jednog moćnika iz banjalučko-laktaškog lobija.

- Nakon toga se nastavlja sa represijom prema ostalim radnicima, prvenstveno             vatrogascima, radnicima restorana, ali u zadnje vrijeme i radnicima održavanja.

- Alfa, firma koja je registrovana i specijalizovana za obezbjeđenje, uvidjevši da Rusi dobro plaćaju traže da preuzmu i poslove obezbjeđenja od požara iako za to nemaju ni adekvatnu opremu (nijedno vatrogasno vozilo), ni adekvatno ljudstvo (nijedan zaposleni u Alfi nema certifikat o obučenosti za gašenje požara).

- Nastavlja se strahoviti pritisak na radnike-vatrogasce da pređu u Alfu (koja uzgred nudi mnogo lošije uslove rada) ili da ostanu bez posla.

- VATROGASCI SE DRŽE SVI KO JEDAN I ODBIJAJU ULTIMATUM BAHATOG POSLODAVCA (POKAZALI SU DA U BRODU JOŠ UVIJEK IMA ČOJSTVA I NAMA IZ REDAKCIJE JE VEOMA DRAGO ZBOG TOGA).

- 28.07.2012. na sekciji 03 izbija požar koji su naši vatrogasci uspješno ugasili.

- 03.08.2012. suočeni sa ultimatumom da pređu u Alfu ili da napuste posao 50 radnika službe zaštite od požara napušta posao.   

Devet nezgodnih pitanja za gazde i vlastodršce:

1. Ko će sada gasiti požare u Rafineriji nafte?

2. Treba li tražiti od vlasti da zatvore Rafineriju dok se ne steknu uslovi za njihov rad
   - obezbjedi adekvatna zaštita od požara?

3. Mogu li se strani investitori (pa makar bili i braća Rusi) ponašati kao kabadahije i kršiti zakonske propise?

4. Da li će se nastaviti politika smanjenja radnika?

5. Da li je restoran sledeći?

6. Da li je održavanje sledeće?

7. Da li je to model uspješne privatizacije kojim se vlastodršci na sva zvona hvale?

8. Da li je politika Banjaluke-Laktaša-Pala izvući što više novca iz Broda, a Brodu ne ostaviti ni mrvice?

9. KO ĆE  VAM GASITI SLEDEĆI POŽAR?

Poštovani Brođani, 

Molimo nekog od vatrogasaca da ova naša saznanja upotpuni na jedan od naših mejlova:

brodlajv@gmail.com   ili   brodlajv@yahoo.com

kako bi sa ovom pričom išli prema medijima i nadležnim organima u BiH.

Ovim potezom vlasnici rafinerije, potpomognuti aminovanjem vlastodršca i kontroverznih lobija su ugrozili egzistenciju 50 porodica i bezbjednost cijelog grada.

Svi znamo šta će se desiti ukoliko sutra izbije požar i zahvati neko od ključnih postrojenja.

Neće više biti Rafinerije, ali ni dobrog dijela grada.

Vatrogasci, vi ste na potezu, dostavite informacije i potvrdite gore navedeno, pa idemo prema novinama, televizijama i inspekcijskim organima. 

pozdrav, Redakcija 




петак, 3. август 2012.

КОМПЛЕТНА ЛИСТА ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ - БРОД



Поштовани читаоци, 

зајваљујемо се нашем пријатељу који је неуморно радио и саставио листе свих странака (прелистао више од 1000 страна изборних материјала) које ће узети учешће на изборима у октобру 2012. Листе су састављене и написане "random" без фаворизирања било које странке или појединца.


Л О К А Л Н И    И З Б О Р И    У    Б и Х     2012.

Одлуком Централне изборне комисије БиХ (ЦИК) од 31.јула.2012.г.
овјерене су и објављене кандидатске листе
политичких субјеката с прегледом по општинама  (www.izbori.ba)
(за општину Брод су овјерене следеће листе кандидата)

ЗА НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ

 
1,  ИЛИЈА ЈОВИЧИЋ -САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА СНСД

2,  
МИЛОВАН ЧЕРЕК - СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА СП



ЗА ОДБОРНИКЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД



Народна странка - Н С  (Покрет за Брод)

1   СТЈЕПАНОВИЋ РАНКО
2   МАКСИМОВИЋ ДАНИЈЕЛА
3   ЦВЈЕТКОВИЋ ЂОРЂЕ
4   АЛЕКСИЋ ТАТЈАНА
5   БРОЋИЛО ДАНИЛО
6   ДОБРИЋ ЈОВАН
7   ТРИВИЋ РУЖА
8   КУНИЋ ШПИРО
9   КАЧАР ГОРАН
10  ВЈЕШТИЦА МИРА
11  СУЗИЋ РАДЕ
12  ЈЕЛИЋ НЕНАД
13  ПЛАВШИЋ САЊА
14  МИЛОШЕВИЋ СЛАВКО
15  ВИНЧИЋ ВЕЛИБОР
16  КУШЉИЋ АНУШКА
17  ГРОЗДАНИЋ БОРО
18  РАДОВАНОВИЋ ДРАГИЦА
19  ЧИВЧИЋ ТОНКИЦА
20  БАЧИЋ ПЕРО


Народна демократска странка - Н Д С  

1  СРИЈЕМАЦ ЈОВАН
2  КОСТАДИНОВИЋ ДУШАНКА
3  ТРИФУНОВИЋ ТЕОДОР
4  ВИДИЋ СЛАВКО
5  ПЕЈИЧИЋ ВИШЊА
6  ИГЊАТИЋ НОВО


Партија уједињених пензионера - П У П  

1   СЕБАСТИЈАНОВИЋ СЛАВКО
2   ЖИВАДИНОВИЋ СОКА
3   КОСТАДИНОВИЋ ДУШАН
4   ПАЈИЋ ЗДРАВКО
5   СЕБАСТИЈАНОВИЋ РАДМИЛА
6   БУДИСАВЉЕВИЋ СЛОБОДАН
7   ГРУЈИЋ МИЛИЦА
8   НЕНАДИЋ САВО
9   МИЛОЈЕВИЋ СИМО
10  ВУКМАН ДОБРО
11  БЕЛАНЧИЋ НАДА
12  ИВАНОВИЋ ЈОВАН



Демократски народни Савез - Д Н С

1   ПАНТИЋ МИЛЕНКО
2   РАКИЋ СНЕЖАНА
3   ТРИФУНОВИЋ ДЕЈАН
4   ШУКУРМА БОРО
5   ТРИФУНОВИЋ МИРЈАНА
6   МИЛОЈЕВИЋ ЈОВАН
7   ВИНЧИЋ БОСА
8   ПРОДАНОВИЋ АЛЕКСА
9   ПАНТИЋ САША
10  КУЗМАНОВИЋ КОСТАДИН
11  РАДИЧИЋ НИКОЛИНА
12  ПЕЈИЧИЋ ДАВОР
13  ВИДИЋ СТАНИСЛАВ
14  ЖАРИЋ БОЈАНА
15  РИЈИЋ НЕБОЈША
16  ШУКУРМА НЕНАД
17  МАРИЧИЋ АНА
18  ПЕТКОВИЋ ДРАГАН
19  РАКИЋ ВОЈИСЛАВ
20  ЛАЗИЋ МИЛАДИНКА
21  БАРДАК БРАНКО
22  ВУКОВИЋ МИЛОРАД
23  ЛАЗИЋ ДАНИЈЕЛА

Савез независних социјалдемократа - СНСД - Милорад Додик

1   ШУКУРМА НЕНАД
2   ЋУРКО ЗОРИЦА
3   ПАЈИЋ НЕДО
4   ГАРАЧИЋ ГОРАН
5   МАСЛИЋ РУЖИЦА
6   ДУБОВ НИКОЛА
7   МИХАЈЛОВ АНЕ
8   РЕПИЈА СЛАВИЦА
9   НИНКОВИЋ НЕБОЈША
10  ВАСИЛИЋ ГОРАН
11  КОМЕЛ НАДА
12  ПАНИЋ СИМО
13  ЗЕЧЕВИЋ МИЛАН
14  ЂУКИЋ ДАНИЈЕЛА
15  ШКРГА МИЛЕ
16  РАДОВАНОВИЋ БОРО
17  БРКОВИЋ ГОРДАНА
18  ЂЕКИЋ МИЛЕНКО
19  АЛЕКСИЋ ДЕЈАН
20  КНЕЖЕВИЋ ЗОРИЦА
21  МАРИНКОВИЋ ПРЕДРАГ
22  ЖАРИЋ ЈОВАН
23  ЧАЛИЋ МИЛЕНА
24  МАРИЋ ГОРАН
25  МИЛИЧИЋ ЖЕЉКО
26  ТРИФУНОВИЋ АНА
27  ВИДИЧЕВИЋ МИРО

Српска демократска странка - С Д С

1   ГАВРИЋ МИЛАН
2   МИКАЧ СВЈЕТЛАНА
3   ЏАБИЋ НЕНАД
4   МАРИЋ ЛАЗО
5   БЈЕЛИЋ БИЉАНА
6   ВИДИЋ ЗОРАН
7   ЂУРЂЕВИЋ МИЛИВОЈЕ
8   ЂУРИЋ ДУШАНКА
9   ЏАБИЋ МИРОСЛАВ
10  ШЉИВИЋ НОВО
11  РУЖОЈЧИЋ ЉИЉАНА
12  ЈОСИЋ МИРОСЛАВ
13  КУШЉИЋ МИОДРАГ
14  МИЛАНОВИЋ ЈЕЛКА
15  ЗЕЧЕВИЋ ПЕРО
16  ЂУКИЋ СРЕТО
17  СТРИНИЋ ГОРДАНА
18  ВУКОВИЋ МИРОСЛАВ
19  ЈАЋИМОВИЋ МОМИР
20  ПАНИЋ ГОРДАНА
21  СЕБАСТИЈАНОВИЋ ПАВО
22  ПЕЈЧИЋ ДАЛИБОР
23  ДУЈАНИЋ СТАНИСЛАВА
24  МИЧИЋ ДУШКО
25  ТРИФУНОВИЋ ДУШАН
26  РАКИЋ ВЕСНА
27  ПЛАВШИЋ ЈОВО

Социјалистичка партија С П

1   МИЛОШЕВИЋ БОРО
2   ВИДИЋ АНДРЕЈАНА
3   ЂУХЕРИЋ ИСМЕТ
4   ЛАТИНОВИЋ САНЕЛА
5   ЧЕРЕК СТАНКО
6   ТЕОДОСИЋ ЂУРЂИЦА
7   МАРЧЕТИЋ ДАНИЕЛ
8   ДУШАНИЋ ДУШКО
9   ДУРОЊИЋ МАЈА
10  БОРОЈЕВИЋ НОВАК
11  ЛАЗИЋ МАРКО
12  КУЗМАНОВИЋ НЕДЕЉКО
13  СТАНИШИЋ МИЛОШ
14  ИГЊАТИЋ ЈЕЛИЦА
15  ЂАКОВИЋ НАТАША
16  ПУРИЋ НЕНА
17  БОШЊАК ЈОВИЦА
18  ВЕСЕЛИНОВИЋ ПРЕДРАГ
19  ПРЕДОЈЕВИЋ ЗОРАН
20  ЈОВИЧИЋ ТОМИСЛАВ
21  КОСТАДИНОВИЋ НАТАША
22  ПЈАНИЋ ВЕДРАН
23  ЂУРИЋ СЊЕЖАНА
24  ИГЊИЋ ПЕРО
25  МИЛАНОВИЋ БРАНИСЛАВ
26  ТЕШАНОВИЋ ДАЛИБОРКА
27  БРОЋИЛО БЕРИСЛАВ

Партија демократског прогреса  - П Д П

1   ПЛАВШИЋ ГОРАН
2   НЕСТОРОВИЋ ВИШЊА
3   ВИДОВИЋ СПАСОЈЕ
4   ПРОДАНОВИЋ ДАВОРКА
5   БУЗАК ЈОВАН
6   МАРИЋ ОСТОЈА
7   ГРАБОВАЦ НЕНАД
8   КОЈИЋ МАРА
9   ЋАЛАСАН ДЕСИМИР
10  МИТРОВИЋ БОЈАН
11  БРОЋИЛО ДРАГАНА
12  ЗУБИЋ МАРКО
13  СТЈЕПАНОВИЋ ВЛАДИМИР
14  ПОПАДИЋ СЊЕЖАНА
15  ЗУБИЋ ЖЕЉКО
16  ТОМИЋ СТЕВО
17  ЈОВАНОВИЋ ИВАНКА
18  КОСТАДИНОВИЋ КОСТО
19  ТРИФУНОВИЋ МИЛАН
20  БЛАГОЈЕВИЋ МИЛЕНКА
21  ГОЈКОВИЋ МИОДРАГ
22  ВАСИЋ МИРЈАНА
23  ПЛАВШИЋ СРЕДОЈЕ
24  МАНДИЋ НЕНАД
25  ПЕТКОВИЋ МИЛАН
26  НИНКОВИЋ ГОРДАНА
27  ПОПАДИЋ МАРКО

Демократска партија  Д П - Драган Чавић 

1   ИВАНОВИЋ ВИД
2   СЕБАСТИЈАНОВИЋ АНКИЦА
3   МАШИЋ СЕНАД
4   ДУЈАНИЋ ДРАГАНА
5   ВУКМАН ВАСО
6   ВИДИЋ НЕДЕЉКО
7   МИЛИЧИЋ НЕНАД
8   ИВАНОВИЋ ДРАГИЦА
9   ЖАРИЋ МИРО
10  ЛАЗИЋ ИЛИЈА
11  ПЕТРОВИЋ САЊА
12  ЂУКИЋ САВО
13  КУЗМАН ИГОР
14  СРИЈЕМАЦ БОЈАНА
15  ВАСИЋ СЛАВКО
16  РИСТАНИЋ СЛАВИША
17  ПЕЈИЧИЋ САЊА
18  ШУКУРМА РАСТКО
19  ДИМИТРОВ ЉУБИЦА
20  ЗЕЧЕВИЋ ИЛИЈА
21  КОКИЋ РАДОСЛАВ
22  ЖЕПЧАН НУРДИНА
23  ЂУЂАНОВИЋ ЗОРАН
24  ДАНИЛОВИЋ СТАНКО
25  ГОЈКОВИЋ МАРТА
26  СЕЉАКОВИЋ ВЛАДИМИР
27  ЦВЈЕТКОВИЋ ЖЕЉКО


Српска радикална странка  СРС Др Војислав Шешељ 

1   КУШЉИЋ ГРУЈИЦА
2   ПЕТРОВИЋ ЈУЛИЈАНА
3   ЦВЈЕТКОВИЋ АНДРИЈА
4   САВИЧИЋ ГОСПАВА
5   МАЛИНОВИЋ ДРАГОЈА
6   ПЕТРОВИЋ МИШО
7   ДАНИЛОВИЋ НОВО
8   КОЈИЋ АНКИЦА
9   ТОМИЧЕВИЋ ДАВОР
10  СТАНКОВИЋ МИЛОШ
11  МИТРЕКАНИЋ СТАНА
12  ВАСИЛИЋ ВИТКО
13  ЂУКИЋ МИЛЕНКО
14  РИСТИЋ РАДОЈКА
15  МИТРЕКАНИЋ ТОМИСЛАВ
16  КОЈАДИНОВИЋ МИЛОМИР
17  МИТРОВИЋ ГОРДАНА
18  МИШИЋ ДРАГО
19  ТЕШИЋ ДЕЈАН
20  ТРИФУНОВИЋ ГОРДАНА
21  ЗЕЧЕВИЋ МИЛЕНКО
22  МАЛИНОВИЋ ДИВНА
23  КОЈИЋ АЛЕКСАНДАР
24  ТЕШАНОВИЋ НАДА
25  МАЛИНОВИЋ ВИНКА


Српска радикална странка Републике Српске - СРС РС  

1   ЂУЂАНОВИЋ АНДРИЈА
2   МАРКОВИЋ СЊЕЖАНА
3   ПОЊЕВИЋ МИРОСЛАВ
4   ЋЕРИЋ ДРАГО
5   ЈЕРИНИЋ ДРАГАНА
6   МАЈКИЋ РАДЕ
7   ПЕТРОВИЋ ГОРАН
8   БАШИЋ НАДА
9   ЛЕКИЋ ПЕРИЦА
10  ПРАЊИЋ СЛАВИША
11  ЈАНКОВИЋ ГОРДАНА
12  ПОПРАТИН ЖАРКО
13  ТРКУЉА АНЂЕЛКО
14  МАНДИЋ САЊА
15  РАКИЋ БОЈАН
16  ЗЕЧЕВИЋ НЕДО
17  ШУКУРМА АНКА
18  САМАРЏИЋ БОРИС


Народна странка-Радом за бољитак - НС - Радом за бољитак

1   РАДОВАНОВИЋ ЗЛАТКО
2   ХАВИЋ ВЕЛА
3   МИЛОЈЕВИЋ ОБРЕН
4   ГОЈКОВИЋ ИГОР
5   ПИВАШ МАРИНА
6   КУЧКОВИЋ ПРЕДРАГ
7   ЈЕФТИЋ ДРАГАН
8   ЈЕЛИЋ ДРАГИЦА
9   МУЛАЛИЋ МИРАЛЕМ
10  ЖАРИЋ ЖЕЉКО
11  ИБРАКОВИЋ МИРЕЛА
12  ВИДАКОВИЋ НЕДЕЉКО
13  ПОПАДИЋ ДРАГОМИР
14  МИЛИЧИЋ ВАЊА
15  ШЉУКА ДАНИЈЕЛ
16  ШАРИЋ МИРОСЛАВ
17  ВИНЧИЋ СЛАВОЈКА
18  ЋЕРИЋ ЂОРЂЕ
19  МАРЈАНОВИЋ ДЕЈАН
20  ПЕЈЧИЋ ЈЕЛЕНА
21  КОСТАДИНОВИЋ ЖЕЉО
22  ПЛЕХАНЏИЋ АМЕЛ
23  СУШАК САЊА
24  ЂУРЂЕВИЋ СТЕВО
25  ЈУГОВИЋ ЖЕЉКО
26  САВИЧИЋ СНЕЖАНА
27  БАРДАК ЖЕЉКО


Еколошка странка - Е - 5 

1   ТОДОРОВИЋ БОРИВОЈ
2   ЂУКИЋ МИРЈАНА
3   КАЛАВЕР ИЛИЈА
4   БРНИЋ ЖЕЉКО
5   БАЧИЋ ЗОРИЦА
6   ВАСИЋ СЛАВКО
7   ВИДИЋ МИЛОВАН
8   ЂЕРМАНОВИЋ МИРЕЛА
9   МИЛАНОВИЋ ДЕЈАН
10  ТРИФУНОВИЋ ЖАРКО
11  МИЉКОВИЋ ТАТЈАНА
12  СТЕВАНОВИЋ СТОЈАН
13  ГОРАНОВИЋ КРИСТИЈАН
14  ВОЈИНОВИЋ ИЗАБЕЛА
15  ДУШАНИЋ СЛОБОДАН
16  МЛИВИЋ АМИРА
17  ГРАБОВАЦ МИРУН


Социјал демократска партија БиХ - С Д П  Б и Х

1   РИЂИЋ РАНКО
2   НУХАНОВИЋ ШАХЗА
3   ЖЕПЧАН СЕНАД
4   ПИПИЋ ХАЛИД
5   ЖЕПЧАН НАТАЛИЈА
6   МЕХМЕДИ ЏЕМИЛ
7   ЈЕЛИНИЋ ФРАЊО
8   МУЈЧИН МЕРСИЈА
9   ХАЏИЗУЛФИЋ ДИНО
10  АЛИЋ СЕАД
11  ИСОВИЋ ОЛГИЦА
12  МАШИЋ САЛАДИН
13  КАРИЋ СЕМИР
14  ЋУТИЋ ЈАСМИНА
15  КАФЕЏИЋ ШАХЗУДИН
16  МУЈЧИН ОМЕР
17  ЖЕПЧАН СЕНАДА
18  СЕЛИМАГИЋ ЗЛАТАН
19  ЖЕПЧАН СЕМИР
20  РАМИЋ ЗЕЈМА
21  МАРИЋ ЈУРЕ
22  МЛИВИЋ СМАЈО
23  МАЛИНОВИЋ САНЕЛА
24  ЋЕРИЋ ВОЈИСЛАВ
25  АЛИЋ ЈАСМИН
26  ХОЏИЋ РАМИЗА
27  МАРИЋ БЛАЖАН


Хрватска демократска заједница БиХ - ХДЗ БиХ

1   МИЈИЋ ИВО
2   МАРИЋ ЈАСНА
3   ДУЈАК ПАВО
4   ЂОГАШ ИВО
5   ТАЛИЋ ЈЕЛА
6   ГОЛЕМОВИЋ АНТО
7   ЧОНДРИЋ МАТО
8   БЕГИЋ НАТАЛИЈА
9   ЂАКОВИЋ МИРКО
10  ЈЕРКОВИЋ ВИКТОР
11  БОРАС РУЖА
12  ГУСАК ШИМО
13  ЧАБРАЈА РОБЕРТ
14  КЕРМЕНЦ МЛАДЕНКА
15  ДУЈМИЋ ИВО
16  МАТАНОВИЋ ТОМИСЛАВ
17  МАРТИЋ РУЖА


Хрватска сељачка странка-нова хрватска иницијатива  ХСС - НХИ

1   ГАВРИЋ ИВАНКА
2   КЉАЈИЋ МАТО
3   ЈОЗИЋ АНИЦА
4   ГАБАЛДО ВЈЕКОСЛАВ
5   КЉАЈИЋ ПЕРО
6   ДУЈМИЋ МАРИЦА
7   КОВАЧЕВИЋ СЛАВКО
8   ВЕРЗАК АНЂА
9   ПИПЛИЦА СЛАВКО
10  ЗЕБА ЈОСИП
11  ГАРИЋ ЖЕЉКА
12  КАУЧИЋ ЈОСИП
13  ЈОЗИЋ НИКОЛА
14  ЈУСУФБЕГОВИЋ ЕРМИНА
15  ДУЈМИЋ ИВИЦА


Савез Странка демократске акције-Странка за БиХ-Савез СДА-СБиХ 

1   ИСИЋ ДАНИЕЛА
2   МЕХИЧИЋ РЕФИК
3   САЛЧИНОВИЋ МУХАМЕД
4   ПЛЕХАНЏИЋ САНЕЛА
5   ПИПИЋ ФАДИЛ
6   МЕХИЧИЋ АРМИН
7   БИЛИЋ АНГЕЛА
8   БАЈРИЋ АЛДИН


Посавска странка
1 МАРИНИЋ АНТО

2 МАРИНИЋ МАРИЈАНА
3 ЉУБАС ЈОЗО


Листе су објављене. Имате нешто више од два мјесеца да изаберете праве кандидате и опет не изаберете погрешне. На кандидатима је да се ангажују у кампањи и убједе што већи број гласача да гласају за њих, њихове програме, њихову странку, њиховог кандидата за начелника.

Срећно свима, а ове који су сада на власти поздрављамо слоганом ПРАВДА ЗА  СВЕ!