Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 10. октобар 2012.

BRODLAJV ŽIVI 10.01.2012.-10.10.2012


Brodlajv živi deset mjeseci sa vama, 


Riječ glavnog urednika




Dragi naši prijatelji, 

Danas je deset mjeseci od kada smo objavili prvi članak. Počeli smo 10. januara na rođendan onoga koji  sada sjedi u Tunjicama. Nakon što je gazda www.brodlive.com sramno prodao stranicu Velikom Kmeru, odlučili smo se da se organizujemo, napravimo medijski prostor za sve građane koji ne misle kao oni i objavili im medijski rat. 

Iako brojčano nadmoćniji, finansijski jači i sa svim raspoloživim medijskim arsenalom (televizija, radio, novine, web) brodski crveni kmeri su izgubili medijski rat, a nakon toga i izbore. 

Tokom ovih deset mjeseci, pridružili su nam se mnogi građani. Njihove priče o kriminalu socijalističke vlasti objavljivali smo anonimno. U međuvremenu pojavili su se i drugi sajtovi koji su dali svoj doprinos u obaranju zlikovačkog režima. 

Naš zadatak je završen. Da se još jednom podsjetimo naših ciljeva (onako kako je napisano u zaglavlju bloga);

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,


VAŠA REDAKCIJA

Prvi cilj je ostvaren, a samim tim i Brod je postao bolje mjesto za život. Uskoro će sva odgovorna mjesta zauzeti novi, bolji ljudi. Ipak, ostaje nam da otklonimo opasnost od poražene naci-socijalističke partije i treba da ih skroz razmontiramo kako kroz četiri godine zlikovci opet ne bi došli u priliku da vladaju i pokradu Brod (Vidi tekst: USLOVI KAPITULACIJE). 

Drago nam je da su Brođani prepoznali loše ljude u svim strankama i da im nisu ovaj put ukazali povjerenje (Muho, Ane, Buzak, Vidović...). Možda smo bili nekad previše kritički naklonjeni prema pojedinim strankama, možda smo nekada nesvjesno navijali za pojedine opcije, ali trudili smo se da to svedemo na najmanju mjeru. 

Koristili smo zapaljivu retoriku, u nekim slučajevima "pljuvatorsku" jer takav je mentalitet našeg naroda, to narod brodski voli. Anonimni smo ostali iz razloga što nam ne treba promocija, sve što smo željeli to smo i ostvarili. Smatram da smo uspjeli da oslobodimo brođane straha od vlasti, da dignu svoj glas, čak i oni koji su se prije par godina povukli počinju ponovo da pišu.

Danas, deset mjeseci nakon prvog teksta Brodlajv živi zaustavlja svoju mašineriju. Prestajemo sa pisanjem.  U slučaju potrebe, neko će već sigurno doći na ideju da otvori Brodlajv Živi 2, kako bi brođane podigao na noge.  

Došlo je vrijeme da se pređe sa riječi na djela i da se nešto učini za ovaj grad. Počev od sopstvenog dvorišta, svako nek učini nešto kako bi Brod postao bolje mjesto za život. 

Teško nam je prestati sa pisanjem, jer fantastičan je osjećaj kad u narodu čuješ pozitivne reakcije na tekstove koje smo pisali, kada čuješ koliko se zlikovci trude da provale ko stoji iza ovih redova, a  pucaju u prazno. Ali, svemu jednom dođe kraj pa tako i ovom našem pisanju.
 
Još jednom se zahvaljujemo svima koji su pisali i koji su čitali naše tekstove.

I TAKO, DA NE DUŽIMO PREVIŠE SREĆNO VAM SVIMA BILO U ŽIVOTU I URADITE NEŠTO ZA NAŠ GRAD, JER OVAJ GRAD I NJEGOVI STANOVNICI ZASLUŽUJU TO!

GLAVNI UREDNIK REDAKCIJE
BRODLAJV ŽIVI



P.S. NEVER SAY NEVER AGAIN



Нема коментара:

Постави коментар