Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

уторак, 24. јануар 2012.

ČEREK USPIO PAVELIĆ NIJE


Listajući brojeve takozvanog brodskog lista pročitali smo mnoge hvalospjeve o aktuelnom brodskom rukovodstvu, naiđošmo na tekst o stanju sporta u Brodu koje je ocijenjeno kao pozitivno, pa smo se zapitali u čemu je Čerek uspio, a Pavelić nije?



Riječ je o lokalnom fudbalskom klubu kojeg smo svi voljeli, i koga ćemo, ako u  oktobru smjenimo diktatora, ponovo oživiti.



Fudbalski klub Polet osnovan 1926. godine nekoliko puta mijenjao ime, takmičio se svake godine dok brodski socijalisti nisu uzeli apsolutnu vlast, i dok nisu odlučili da FK Polet Brod istupi iz lige i prestane da se takmiči. Takmičenje nije prestajalo ni za vrijeme NDH, tako da se aktuelni načelnik može podičiti da je uspio u nečemu u čemu nije uspio ni sam Ante Pavelić.



Nakon završetka posljednjeg rata i ratnih dejstava Polet se mogao podičiti najopremljenijim stadionom u Republici Srpskoj jednim od dva na kojim su se u tom trenutku mogle odigravati međunarodne utakmice. Bilo je tu uspona i padova, od prvoligaškog statusa do ispadanja u drugu pa u treću ligu, pa opet ulaska u drugu .... stranci grači, stranci treneri....



Dolaskom na vlast aktuelne klike, prvo je načelnikov pajdaš a sad potpredsjednik skupštine imenovan za upravnika stadiona, iako je stadion formalno-pravno vlasništvo Sportskog centra. Za predsjednika kluba imenovan je načelnikova desna ruka, gospodin Boro Milošević. Za vrijeme njegovog predsjednikovanja Polet je ispao u niži rang, a već sledeće sezone prestao je da se takmiči jer za takmičenje NEMA PARA. Da ne bude zabune to je isti onaj Boro Milošević koji je imenovan za direktora direkcije za izgradnju Broda.



Mi iz redakcije pitamo PREDSJEDNIKA KLUBA BORU MILOŠEVIĆA:



1.  Zašto se FK Polet ne takmiči?

2.  Zašto se na FK Polet izdvaja iz budžeta opštine 80.000 KM godišnje, a on se ne takmiči?

3.  Zašto je kupljen autobus u iznosu od 200.000 KM, koji je trebao voziti sportiste i ostale, a nikad nije vozio fudbalere Poleta? Gdje su uštede od autobusa?

4.  Ako se Polet ne takmiči, gdje završi tih 80.000 KM godišnje?

5.  Kako se takmiče seoski klubovi sa područja opštine, a primaju oko 8.000 KM godišnje; čak ni ne koriste famozni autobus?

6. Da li aktuelna vlast može pokrenuti rad FK Polet i hoće li aktuelna vlast sprovesti istragu gdje završavaju tih 80.000 KM godišnje? (Ako aktuelna ne pokrene klub i istragu, buduća hoće sigurno).

7. Da li si ti Boro Miloševiću sposoban da vodiš lokalni amaterski fudbalski klub?

8. Da li si ti Boro Miloševiću sposoban da vodiš Direkciju za izgradnju Broda, a nisi u stanju da vodiš lokalni amaterski klub na najnižem nivou takmičenja.



Boro, spasi Polet i podnesi ostavku na mjesto predsjednika kluba,

Boro, spasi Brod i podnesi ostavku na mjesto direktora Direkcije,

Tvoja redakcija.


P.S. Pitanja za poznatog fudbalskog radnika (u narodu poznatijeg kao Muho): Šta ti misliš o svemu ovome, ti koji si se zalagao za amaterski fudbalski klub u kome će igrati brodska djeca? Ovo je ispod tvojih očekivanja, zar ne?

Нема коментара:

Постави коментар