Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

четвртак, 9. фебруар 2012.

I ZVANIČNO: RAČUNI OPŠTINE BROD BLOKIRANI


Da li se iza svega krije neviđena pljačka ili nesposobnost opštinske administracije predvođene samim Čerekom?



Poštovani građani,

Sa žaljenjem konstatujemo nedavno prispjelu informaciju da su svi računi opštine Brod u blokadi već nekoliko dana! Računi opštine Brod su blokirani rješenjem suda, prema tužbi preduzeća ATP Brod i STP Derventa, zbog jednostranog raskida ugovora o obavljanju drumskog prevoza na teritoriji opštine Brod od strane Načelnika opštine Brod Milovana Čereka.

Naime, prema redovnom godišnjem ugovoru nakon usaglašavanja redova vožnje, sav prevoz putnika u drumskom saobraćaju  (čitaj: autobusima) dobila je kompanija ATP Brod u saradnji sa firmom-majkom STP Derventa. Isti ugovor je jednostrano raskinut od strane načelnika opštine Brod te su dvije oštećene pomenute firme pokrenule sudsku parnicu zarad naknade izgubljene dobiti, koju su na sudu po ekspresnom postupku i dobile, čime je dosuđeno da opština Brod mora platiti nevjerovatnih 1.000.000 KM (???????) na ime odštete.
Ovo je zvanična verzija koja se ovih dana može saznati u gradu!

Naša redakcija je istražila slučaj podrobnije, raspitivajući se malo o svim akterima ove rabote te iznosimo svoja saznanja;

-          Rafinerija nafte je otkazala prevoz radnika preduzećima ATP/STP te sada rafinerijske radnike prevozi firma JELIĆ PRNJAVOR.
-          Uvidjevši da mu nije isplativo održavanje linija na području opštine Brod, pošto je već izgubljen dobro plaćen posao u rafineriji direktor STP-a  se obratio svom partijskom kolegi da razmotre šta im je činiti?

Ovaj dio još uvijek nije dokazan, stoga podvlačimo da je ovo samo mogući scenario koji je naš veliki vođa osmislio;

-          Opština Brod jednostrano raskida ugovor o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i isti posao dodjeljuje preduzeću Jelić Prnjavor, bez prethodno provedenog postupka o izboru dobavljača prema Zakonu o javnim nabavkama.
-          Usmeno daje instrukcije Peri i sinu mu Branku da kao oštećena strana tuže opštinu za milion KM, te da se opština neće pretjerano braniti u ovom slučaju.
-          Pretpostavimo da su obje strane zadovoljne podjelom po principu pola-pola.

Nije poznato zašto se opština nije žalila po ovoj presudi, obzirom da je već došlo do blokade računa. Osnov, za ovaj scenario neviđene pljačke pronalazimo u tome da se opština, u slučaju tužbi otpuštenih političko nepodobnih radnika žalila čak i do vrhovnog suda RS, iako se u tim slučajevima radi „samo“ o nekoliko desetina hiljada maraka-ukupno. Takođe presuda po tužbama ATP/STP je rješena ekspresno, a po tužbama radnika sporovi traju već tri i po godine.

Nije poznato kako će se nakon blokade računa finansirati kapitalni projekti velikog vođe.

Molimo gospodu opštinare, predvođene prvim od njih da demantuju ukoliko mogu sve što je napisano.
Molimo gospodu opozicionare, da provjere sve tvrdnje ovog što je napisano i da podignu tužbe po svim navedenim tačkama.
Molimo čitaoce da prosude da li je u pitanju NEVIĐENA PLJAČKA ili SAMO NESPOSOBNOST NAČELNIKA I NJEGOVIH SARADNIKA.

Sa lica mjesta,
REDAKCIJA BRODLAJV ŽIVI

Нема коментара:

Постави коментар