Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

понедељак, 20. фебруар 2012.

STIŽU BOLJI DANI


Konačno, zatopljenje.

Snijeg se svuda topi, pa i u našoj opštini zamrznutoj već duže vremena, zamrznutoj od snijega, zamrznutoj od dešavanja, zamrznutoj od napretka.
Ipak toplije je i snijega je svakim danom sve manje. Laknulo je mnogima;
Laknulo je brođanima, jer su ulice napokon bez snijega koji se istopio pod njihovim točkovima, a i trotoari su prohodniji nego što su bili do prije koji dan;
Laknulo je portparolu opštine koji ne mora više da laže kako su svi putevi očišćeni;
Laknulo je i gazdi Srdje-Kopa jer na njega više ne vrišti Milovan ko da Hansa ženi, obzirom da se snijeg sa ulica konačno otopio;
Laknulo je i direktoru Toplane jer sada može gasiti grijanje u 22,00 sata jer je toplije, a time će se smanjiti gubitak koji je stvoren zahvaljujući aranžmanu sa Lamar-Promom;
Laknulo je i ljudima koji rade na pijaci jer sada je lakše izdržati radni dan, a i za očekivati je da se promet sa dolaskom ljepših dana poveća.
Laknulo je i vozačima, jer je ležeći (komunalni) policajac u zimskom periodu kod pošte prestao sa radom (inovacija socijalističkog brodskog režima jedinstvena u svijetu).
Laknulo je i načelniku finansija, jer ne mora više da brine o novčanim sredstvima opštine jer novca na računima više nema.
Svima je laknulo, osim đacima i političarima.
Đaci su danas krenuli u školu, a „brodski političari“ intenzivno vode razgovore svako sa svakim pokušavajući da se nagode prije izbora i dogovore dobitnu kombinaciju za njih, a nadamo se i za nas.

A kad smo već kod tih političkih dogovora, da napomenemo šta smo saznali do sada (zvanično i nezvanično). Sastaje se svako sa svakim, osim „ljutih neprijatelja“ SPRS-SDS i do sada su se manje-više svi sastali. Ipak naj-nejasnija  je situacija  u SNSD-u, stranci gdje svako vodi svoju politiku, i  koji šalju različite poruke na različite strane. 
Nakon što je Milovan rekao SNSD-ovim odbornicima da može pobjediti i sam mimo njih, razgovarao je PDP-om kojima je ponuđeno da zamjene Aneta Mihajlova u vodoprivredi i još jedno direktorsko mjesto-najverovatnije u školstvu. Obzirom da je PDP hladno reagovao na ovakvu ponudu dozvao je svog vjernog satelita u narodu poznatijeg kao MUHU i pokušao da dogovori koaliciju na istim osnovama na kojima se „saradnja“ zasnivala i u protekle četiri godine. Da stvari idu u tom pravcu, pokazuje i to da su Milovan i Muho zajdnički položili vijenac na gradskom trgu na dan prvog srpskog ustanka (a zajednička slika objavljena na stranici opštine), a i to da se Muho nije odazvao pozivu SDS-a na sastanak uz izgovor da oni zasad nemaju platformu, a ta ista muha je svojim ljudima  obrazložila da nisu na vrijeme dobili poziv na sastanak (vjerovatno smatrajući da je većina članova odbora SNSD sisala veslo i da će „popušiti“ takav odgovor). Međutim, nažalost po muhu stvari su krenule  drugačijim tokom te su se dva istaknuta člana  (čitaj odbornika – A.M. i R.M.)  SNSD, prije dva tri dana, sastala sa rukovodstvom SDS-a nastojeći da dogovore saradnju preslikanu sa državnog nivoa. Rezultati ovog sastanka nisu poznati, ali smo nezvanično saznali da je nešto dogovoreno i da su se rastali u vrlo prijateljskom tonu. Takođe, priča se da dva pretendenta za načelnika opštine (nećemo ih imenovati, navešćemo samo inicijale I.J. i R.M.) obilaze svoje ljude u SNSD-u lobirajući za podršku. Da li će prevladati ova dva kandidata ili muha pokazaće vrijeme, dok N.D. za sada mudro šuti.
Od ostalih političkih dešavanja izdvajamo da još jedan „nezavisni kandidat za načelnika“ (S.S.) obilazi sve stranke i pokušava obezbjediti podršku za svoju kampanju, ali za sada bez većih rezultata.

Sa novim saznanjima, javljamo se uskoro u međuvremenu, ćemo još malo pisati o kriminalnim aktivnostima aktuelnog režima.   

VAŠA REDAKCIJA BRODLAJV ŽIVI

Нема коментара:

Постави коментар