Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

уторак, 21. фебруар 2012.

RADIO BROD NASTAVLJA CENZURU

Poštovani građani,

Obzirom da direktorica Radio Broda drugarica Maja Duronjić nije htjela, nije smjela i neće da objavi obavještenja koja su joj dostavljena od raznih počitičkih organizacija, naša redakcija je primila zjedničko obavještenje pet stranaka koje prenosimo u cijelosti.
Napomena: Saopštenje je dostavljeno u elektronskom obliku tako da na njemu nema potpisa, stoga ako neki politički subjekt ne stoji iza napisanog teksta molimo da ispravi netačne navode!
A drugaricu Maju podsjećamo da je mjesec oktobar veoma blizu i da razmišlja o tome.

dakle ide obavještenje;

 
Општинске организације политичких странака и партија:

·        ДНС – Демократски народни савез,
·          НС – Народна странка – Покрет за Брод,
·        НДС – Народна демократска странка,
·          ДП – Демократска партија  и 
·        НСП – Нова социјалистичка партија




ЈП  ''Радио Брод и Бродски лист''
       ул. Светог Саве
       Брод
    * Другим медијима према исказаном интересу *

П р е д м е т :  Емитовање Обавјештења, т р а ж и   с е



          Молимо да у складу са одредбама Закона о информисању (Сл. Гласник РС 20/01), те принципима равномјерне заступљености и благовременог информисања, од сриједе 15. до петка 17. фебруара 2012. год., у пријеподневним и поподневним терминима вашег програма, емитујете Обавјештење пет (5) локалних политичких субјеката.

Текст Обавјештења је у прилогу.

Демократски народи савез          Народна странка     Народна демократска cтранка      
               ОО Брод                             - Покрет за Брод                              ОО Брод
      

_____________________              __________________    ______________________
    Дејан  Трифуновић                  Ранко  Стјепановић           Јован  Сријемац


              Демократска партија          Нова социјалистичка партија
                         ОО Брод                                                   ОО Брод
      

             __________________              _______________________
      Вид  Ивановић                          Драгослав  Ивановић



  
 У циљу анализирања стања у свим сферама привредног и политичког амбијента, те друштвених односа на подручју општине Брод, 29. јануара, 05. и 11. фебруара су се  тим поводом састали представници пет (5) истински опозиционих политичких странака и партија на локалном нивоу:

           Демократског народног савеза, Народне Странке-Покрет за Брод, Народне демоктарске странке, Демократске партије  и Нове Социјалистичке партије.

        У разговору који је овом приликом вођен, утврђени су заједнички ставови:

  • Општи политички, привредни и друштвени односи на подручју општине Брод су данас на најнижем могућем нивоу у посљедњих 15-ак година. Они су резултат неефикасности и непотизма актуелне власти која је и сама разједињена,  и која уопште нема заједничку идеју о општим интересима и животним потребама грађана, него им власт служи за остваривање личних и групних интереса.

  • Не постоји јавна демоктарска расправа о многим локалним проблемима и потребама, посебно приоритетима ове општине, како у локалним средствима јавног информисања, ЈП ''Радио Брод и Бродски лист'', тако и на ријетким јавним или тематским скуповима. Посебно нема расправе у локалним медијима чије ангажовање је плаћено новцем свих грађана Брода. У поменутим медијима намјерно се запоставља друго и другачије мишљење. Осим тога, изражена је и недовољна информисаност грађана о многим темама и наводним пројектима које реализује актуелна власт. Треба рећи да је то изневјерило очекивања грађана ове општине. Све то производи изузетно, за сада углавном тињајуће, незадовољство бројних категорија становништва. Запажен је такође, изнимно лош однос већине изабраних појединаца из извршне и законодавне локалне власти према  грађанима и представницима опозиционих странака, који другачије мисле и јавно то изражавају. О томе се јавно не пише и не говори. Такви  односи манифестују се кроз својеврсну ароганцију, бахатост, недемократичност, игнорисање, па и аутократске и деспотске методе вршења власти од стране појединаца. Убијеђени смо како овако неодрживо стање поменути појединци често производе не консултујући органе својих политичких партија, па ни своју изборну базу.

·          Заједничка оцјена и став наведених опозиционих странака је, да на овако тешко стање и односе у Броду, ни на који начин не утиче глобална свјетска криза или рецесија, него су они продукт самовоље начелника и његових послушника који на тај начин остварују своје, и дословно своје личне интересе. Сигурни смо да и са осталим опозиционим странкама, удружењима и највећим дијелом грађана општине Брод дијелимо заједничко мишљење, те и њих позивамо да јавно подрже наше захтјеве. Странке потписнице овог Обавјештења, у таквим околностима, изражавају изузетну  забринитост за будућност Брода, те с тим у вези наглашавамо, како нећемо дозволити да овакво понашање власти постане модел.

  • Стога су представници поменутих пет политичких субјеката  заузели јединствен став, да од представника јавних средстава информисања ове локалне заједнице, прије свих ЈП ''Радио Брод и Бродски лист'', а и од представника актуелне локалне власти затраже да одмах и несметано омогуће:

-      ОТВАРАЊЕ И ДЕМОКРАТИЗАЦИЈУ МЕДИЈСКОГ ПРОСТОРА У            ЛОКАЛНИМ СРЕДСТВИМА ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА, ЈЕР НАШИ ГРАЂАНИ СУ ПРОТИВ БИЛО КАКВОГ НАЧИНА ЦЕНЗУРЕ У СМИСЛУ ИЗРАЖАВАЊА ЈАВНИХ СТАВОВА И ИДЕЈА О БРОЈНИМ ПРОБЛЕМИМА И ПОТРЕБАМА  КОЈЕ СЕ ТИЧУ БУДУЋЕГ РАЗВОЈА И ОПШТЕГ ДОБРА НАШЕ ОПШТИНЕ,

-      РАВНОМЈЕРНО УЧЕШЋЕ ЛЕГИТИМНИМ ПРЕДСТАВНИЦИМА СВИХ ПОЛИТИЧКИХ СУБЈЕКАТА И УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА НА ЛОКАЛНОМ НИВОУ У ИЗРАЖАВАЊУ ЈАВНИХ, ПОЛИТИЧКИХ И ДРУГИХ СТАВОВА ИЛИ ИДЕЈА У САДРЖАЈИМА ЛОКАЛНИХ СРЕДСТАВА ИНФОРМИСАЊА,

-      ДОШЛО ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА СЕ ЧУЈЕ ГЛАС ГРАЂАНА БРОДА, А ТО ЋЕМО УРАДИТИ ПУТЕМ ЈАВНИХ ДЕБАТА, КОНТАКТ ЕМИСИЈА, РЕАКЦИЈА ЧИТАЛАЦА И СЛУШАЛАЦА – ЈЕР РАДИО БРОД И БРОДСКИ ЛИСТ ПЛАЋАМО МИ!



Демократски народи савез        Народна странка     Народна демократска странка      
               ОО Брод                           - Покрет за Брод                              ОО Брод
      

_____________________            __________________      ______________________
    Дејан  Трифуновић                Ранко  Стјепановић           Јован  Сријемац



           Демократска партија                       Нова социјалистичка партија
                        ОО Брод                                                       ОО Брод
      

         __________________                          _______________________
  Вид Ивановић                                          Драгослав Ивановић



       
    


У Броду,    11. фебруара 2012. године

Нема коментара:

Постави коментар