Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

понедељак, 2. април 2012.

KAKO JE DRUGARICA ĐURĐINA RIJEŠILA STAMBENI PROBLEM

Dragi naši čitaoci,

ako još uviijek niste riješili svoje stambeno pitanje možda bi bilo najbolje da se učlanite u SOCIJALISTIČKU PARTIJU u Brodu, jer njihovi istaknuti članovi, rešavaju ovo po kratkom postupku. Ovaj članak posvećujemo sekretaru SP,  gospođi Đurđi, inače i privatno "prijateljici" našega vođe.

Dakle da počnemo od početka;

Drugarica Đurđina je sa g-dinom mužom prije rata živjela u zgradi pošte (ulaz od Save; zgrada koja je izgorila) . Nakon što je g-din muž neslavno nastradao pokušavajući svojim vratolomijama na motoru da nagovori konobaricu u Novom Gradu da postane član SP, drugarica Đurđa "pala" je pod protektorat velikog vođe koji se od tragičnog slučaja skrbio za nju. Kako bi trajno riješila svoje stambeno pitanje, a koristeći loše zakonske okvire drugarica Đurđa tužila je opštinu zajedno sa ostalim stanarima da im se po važećim zakonima vrati stanarsko pravo, a u slučaju da je stan uništen kao što je u njihovom slučaju, opština je dužna da im pronađe alternativno rješenje. Nakon što je M.Čerek postao ne-čelnik stigla su i sudska rješenja o obavezi opštine da se postupi prema zakonu i oštećenima pruži smještaj. Ukupno je stiglo 50-tak rješenja (imamo informaciju o 56 rješenja suda). Skrbnik Milovan se žalio na presude po svim rješenjima osim na jedno i to na rješenje-presudu gđe Đurđe Teodosić kojoj je opština kupila stan u crvenoj zgradi na slici (prekoputa opštine)!

Redakcija pita:
1. Po čemu je drugarica Đurđa drugačija od ostalih, odnosno po čemu je njen slučaj drugačiji?
2. Zašto je kupljen novi stan kad opština raspolaže sa 96 praznih stanova (o ovim stanovima je pisano i u tzv.Brodskom listu)
3.Zašto se opština žalila na ostala rješenja-presude i zašto po svim ostalim presudama nisu dodjeljeni prazni stanovi?
4. Mislite li da se u ovom slučaju ne može osporiti pravo vlasništva i da je to zatvorena priča?
5. Šta Živana kaže na sve to?


Po ovom pitanju toliko, pozdrav od redakcije. 

1 коментар:

  1. ISPRAVLJAMO NETAČAN NAVOD NIJE U PITANJU NOVA CRVENA ZGRADA NEGO NOVA ZELENO-ŽUTA-SIVA, A KUPOVINOM STANA POMAŽU I STRANAČKE KOLEGE KOJI SU I NAPRAVILI ZGRADU. (Stan je vjerovatno preplaćen iako ovo nije dokazano)

    ОдговориИзбриши