Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 25. април 2012.

DOM SPORTOVA NA IZDISAJU



Dragi naši Brođani,


Manje više svi smo upoznati sa stanjem sporta i sportskih objekata u Brodu. Ovaj članak je apel radnicima Sportskog centra da izdrže još koji mjesec, da ustraju na tome da Sportski centar ili Dom sportova kako ga mi zovemo bude sačuvan od krađa i uništavanja imovine, da bi nakon oktobra (svi se nadamo) otpočele aktivnosti na rekonstrukciji i saniranju oštećenja i krpanje finansijskih rupa koje je direktor Doma sportova sa svojom pomoćnicom napravila.

Dakle, iako ni prošla vlast nije bila bogzna kakva, ipak je prepoznala probleme koji su se nagomilali u sportskom centru i početkom 2008. godine donijela program sa kojima se trebalo popraviti stanje u devastiranom sportskom centru. Opština je u tom trenutku i finansijski stala iza Sportskog centra i radnicima je u roku od 10 mjeseci isplaćeno 27 od ukupno 45 neisplaćenih plata, poslovni prostori su renovirani, a sa „Rusima“- Rafinerijom nafte je dogovorena obnova stonoteniske, male i velike dvorane.

Ali, te izborne 2008. na vlast dođe naš veliki diktator  i postavlja na direktorsko mjesto svog poslušnika Svjetlanu Nikolić koja sa sobom dovodi još jednog velikog kadra SP-a (Vinčićevu), kojoj je glavna preporuka bila što je član SP-a i najbolja prijateljica novopostavljene direktorice.

I umjesto da rade na saniranju finansijskog i materijalnog stanja Doma Sportova (DS) po direktivi ne-čelnika, novcem predviđenim za sanaciju kupuje se već proslavljeni opštinski autobus i u Dom sportova dovodi još jednog člana SP-a kao vozača autobusa.

Da stvar bude gora, umjesto da Rafinerija nafte/Rusi obnove i veliku i malu dvoranu (uz uslov besplatnog korištenja dva termina sedmično za radnike rafinerije nafte u toku naredne dvije godine) direktorica izjavljuje sledeće: „Nemam ništa protiv obnove dvorana, ali termine morate plaćati.“, nakon čega je rafinerija odustala od obnove preostale dvije dvorane.

Pored svega, umjesto da se sportskim kolektivima uplaćuje novac na račune, kako bi pokrili svoje troškove, novac iz budžeta je isplaćivan direktno DS-a, da bi zatim, po već smišljenoj konstrukciji novac prebacivan Toplani za grijanje kako bi se mogao platiti mazut, odborniku SP  Marku Lamarprom Laziću, mazut koji je nabavljan po skupljoj cijeni od tržišne cijene.

A u međuvremenu, radnicima su plate isplaćivane periodično, parcijalno, bez naknada za socijalno i penziono, pa su radnici podigli tužbe protiv rukovodstva DS, i samog Doma Sportova kako bi zaštitili svoja prava. Broj nepisplaćenih plata se bliži cifri od 40, a o povezivanju radnog staža i uplate penzionog da i ne govorimo. Jednostavno u DS novca nema, iako je predsjednik streljačkog kluba prostor iznajmio po simboličnoj cijeni.

Ovim putem želimo da apelujemo na radnike pomenute ustanove, da istraju u svojim zahtjevima, da ne daju da socijalisti ’arče po DS kako hoće, da otjeraju Nikolićevu i njenu vrlu pomoćnicu što dalje od ove ustanove i da zaštite materijalna dobra koja su još uvijek u funkciji. Da izdrže još koji mjesec, a onda se nadamo za sve brođane nastupiti bolji dani.

A Nikolićeva i pomoćnica, već su pikirale mjesta u Vodovodu, kako se čini posljednjem uporuštu socijalista. (O „aktivnostima“ rukovodstva Vodovoda biće riječi ovih dana).

Vaša redakcija Brodlajv živi

Нема коментара:

Постави коментар