Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 21. март 2012.

SPASONOSNA INICIJATIVA IZ BRODA


Idući tragom spasonosne ideje koju je prije nekoliko dana objelodanio predsjednik SP Petar Đokić, došli smo do senzacionalnog otkrića da je ta ideja potekla i sazrela upravo u našem Brodu, odnosno u glavi predsjednika brodskih socijalista i aktuelnom načelniku opštine Milovanu Čereku.
            Naravno, nećemo otkriti identitet našeg insajdera iz redova socijalista, jer je poznato da bi prema tom čovjeku bila organizovana hajka i beskrupolozna odmazda.
            U nastavku ovog teksta donosimo vam integralni tekst koji je predsjednik SP Brod uputio svom partijskom šefu. (redakciji Brodlajv živi poslano elektronskim putem op.a)

SOCIJALISTIČKA PARTIJA
OPŠTINSKA ORGANIZACIJA BROD

Datum: 22.02.2012.



                                                                        Predsjedniku SP-a
                                                                        N/r drugu Petru Đokiću


PREDMET: Prijedlog inicijative, dostavlja se


Poštovani druže Predsjedniče,

U nekoliko navrata ste bili u prilici da se, prilikom posjete našoj opštini, lično se uvjerite u velike rezultate koje smo ostvarili od preuzimanja vlasti u opštini Brod 2008. godine. Velika kapitalna ulaganja, revitalizacija privrede, smanjenje nezaposlenosti, unapređenje komunalne infrastrukture i usluga, tranparentnost rada opštinske administracije i sveukupna demokratizacija društva, samo su neki od rezultata koje smo sopstvenim snagama i sredstvima ostvarili.
Imajući u vidu gore navedeno, te da je Opštinska organizacija SP Brod nemjerljivo podigla ugled naše Socijalističke partije (izbornim rezultatima, brojnim članstvom koje se svakodnevno, sposobnošću naših kadrova, itd.), smatramo se slobodnim i pozvanim da Vam predložimo sljedeće:
-          da iskoristite sav Vaš lični i politički integritet, i zajedno sa našim koalicionim partnerima u Narodnoj skupštini RS, pokrenete inicijativu za izmjenu Izbornog zakona BiH, u cilju odlaganja lokalnih izbora 2012. i održavanje istih 2014. godine, istovremeno sa parlamentarnim izborima.
Mišljenja smo da obrazloženje za ovu inicijativu nije teško naći, kao što su npr. ušteda budžetskih sredstava, stabilnost postojeće koalicione vlasti u RS i opštinama gdje držimo vlast, itd. Istovremeno, te dodatne dvije godine bi nam mnogo značile u dovršavanju započetih i započinjanju novih ambicioznih projekata u opštini Brod. Ne treba da Vam posebno skrećemo pažnju koliko svaka izborna godina oduzima dragocjenog vremena, energije i sredstava a koje se mogu cjelishodnije iskoristiti za opšte dobro naših građana.
Tome u prilog govore i rezultati istraživanja javnog mnjenja koje smo sproveli u opštini Brod,a koji govore da aktuelna vlast, kako u RS tako i u opštini Brod, uživa apsolutno povjerenje naših građana, tako da može poslužiti kao osnova iz koje možemo crpiti legalnost i legitimnost, bez potrebe da se izlažemo rizičnim izborima.

Poštovani druže Predsjedniče,
Cijenimo da ćete najozbiljnije uzeti u razmatranje ovu inicijativu i da ćete snagom svog neospornog autoriteta sprovesti u djelo


Drugarski pozdrav,



                                               Potpredsjednik SP i predsjednik OO SP Brod
                                                                                       Milovan Čerek




Нема коментара:

Постави коментар