Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

недеља, 25. март 2012.

Čerek plaćeniji od Dodika

U subotu u Pressu izašao je članak o primanjima funkcionera i kako su tamo naveli "prvog čovjeka Broda"

Prenosimo:

Gradonačelnik Banjaluke i načelnik Bijeljine Dragoljub Davidović i Mićo Mićić i još deset načelnika opština u Srpskoj imaju veću platu od predsednika Milorada Dodika! Tako Davidović i Mićić mesečno primaju više od 5.500 maraka.

Rokfeleri... Dragoljub Davidović i Mićo Mićić

Press RS poseduje odgovor Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS na poslaničko pitanje Nikole Baštinca iz Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini, koji je tražio detaljne podatke o primanjima načelnika u 63 lokalne zajednice u RS.
Plaćeni kao bogovi

U ovom dokumentu navedeni su iznosi poslednjih isplaćenih plata načelnicima u 2011. za sve osim za gradonačelnika Banjaluke, koji podatke o visini plate nije dostavio. Nezvanično se saznaje da Dragoljub Davidović mesečno dobije oko 5.800 maraka.
Među onima koji su dostavili podatke nadležnom ministarstvu, uključujući i minuli rad, regres i topli obrok, mesečno najviše zaradi Mićo Mićić - 5.707 maraka. Sledi načelnik Višegrada Tomislav Popović sa 4.684, a prati ga prvi čovek Prijedora Marko Pavić sa 4.602 KM. Visokopozicionirani su i načelnik Dervente Milorad Simić sa 4.455 maraka i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović sa 4.416 maraka. Dugogodišnji načelnik Doboja Obren Petrović prima 4.375 maraka, prvi čovek Broda Milovan Čerek 4.292, a načelnik Pala Slobodan Savić 4.200 maraka. Listu načelnika s primanjima većim od 4.000 KM zaključuju Nino Jauz iz Kozarske Dubice sa 4.070, Živojin Jurošević iz Milića sa 4.052 i Milovan Topolović iz Laktaša sa 4.046 maraka. Poređenja radi, mesečna plata predsednika Republike Srpske Milorada Dodika iznosi tek 3.900 maraka!

Dodajemo:
Ovo je samo osnovna plata na koju se imenovanom prvom čovjeku Broda isplaćuje dio koji mu pripada po radnom stažu i još 10%  na osnovicu i dodaje se na specijalne uslove rada tako da zajedno sa tim ne-čelnikova primanja iznose oko 5.800 KM.
Miloradu Dodiku ostaje samo da se ovako žali po novinama jer ga je on i doveo na vlast, a ovi "njegovi" ljudi  su svi jedan više odani ne-čelniku nego SNSD-u; oni su ga i održali i drže sve ovo vrijeme. 
A mi, obični narod ovog grada-opštine znamo da je naš pvi čovjek ovo sve zaslužio jer ne može da se mjere ni Banja Luka ni Bijeljina sa našom opštinom.

Pozdrav od Redakcije.

Нема коментара:

Постави коментар