Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

четвртак, 29. март 2012.

KUD IDIJOTI - ONI SU TU SAMO ZBOG PARA


Poštovani Brođani,


Ovog puta pišemo o kulturnom uzdizanju naše opštine, odnosno o našim KUD-ovima, posebno o onom koji vodi generalni kulturni intendant drug Hans.

KUD IDIJOTI MI SMO OVDJE SAMO ZBOG PARA (da poslušate pjesmu kliknite na link)

Drug Hans, inače rođeni brat najboljeg od svih načelnika na ovom i na onom svijetu u početku je, želeći da se „dokaže“ u umjetničkim vodama, preuzeo KUD Liješće, međutim ostali članovi ubrzo su ga otjerali, jer su prozreli njegove plemenite namjere. Drug Hans potom izjavljuje da se naša djeca ne smiju igrati sa njihovom (ko su oni, a ko smo mi?) da ne bi došlo do ideološkog miješanja i trovanja naše (čitaj njihove djece) sa drugim antikmerskim ideologijama, te po nalogu brata preuzima funkciju predsjednika u KUD Duško Trifunović iz Broda.

I odjednom, Brod doživi kulturni procvat. Organizuju se večeri folklora  u prosjeku svakih 30 dana, a KUD Duško Trifunović postaje glavni organizator svih manifestacija u oblasti kulture. Naravno da to ne bi bilo sporno, čak bi bilo i za pohvalu da našoj redakciji nisu otkriveni detalji koji nas nisu nimalo iznenadili; Za svaki nastup KUD Duško Trifunović, odnosno njegov predsjednik drug Hans uzme (dobije) na lični račun (ne račun društva) 1.100,00 KM. Da stvar bude još gora za prošlogodišnji odlazak u Bugarsku drugu Hansu je uplaćeno čak 14.500,00 KM iako su svi osim putnih troškova bili plaćeni, a na put se išlo već poznatim opštinskim autobusom.

Malo smo računali i ako su potrošili 1000 litara nafte po cijeni od 2,5 KM to je 2.500 KM a 12.000 KM preostaje da pokrije sve ostale troškove iako su svi oni već bili plaćeni (smještaj, hrana). Naravno do Crnog Mora i nazad ne može se potrošiti 1000 litara nafte.

Zaključujemo da je drug Hans samo za ovu ekskurziju uzeo 12.000 KM, a ako je to bratski podijelio sa baćom, svakom po pola pretpostavljamo da je svaki uzeo po 6.000 KM. Računajući u platama radnika sa srednjom stručnom spremom koji radi negdje u prodavnici ispada da su drug Hans i njegov baćo uzeli unaprijed 12 mjesečnih plata po 500 KM, koliko radnik sa SSS mora da radi cijelu godinu.

Ne trebamo više ništa reći nego da u oktobru reknemo:

NE  KUD IDIJOTIMA!
ONI SU TU IONAKO SAMO ZBOG NOVCA! 

Pozdrav od Redakcije Brodlajv Živi

Нема коментара:

Постави коментар