Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

уторак, 7. фебруар 2012.

DEJANE I MILOVANE ZIME SU VAM ODBROJANE


Poštovani čitaoče,

I ove zime, kao i prošle i pretprošle nas obične građane muči hodanje i vožnja po zaleđenim ulicama i trotoarima, a tamo gdje su trotoari zatrpani i pješaci hodaju neočišćenim i klizavim cestama. Poslove održavanja grada (zimske službe-čišćenja ulica od snijega i leda) dobio je načelnikov seoski i stranački pajdaš Dejan Grozdanić, vlasnik firme Srdjo-Kop, firme nabrzinu sklepane na početku 2009. godine, kako bi dobio što više poslova mimo svih procedura o javnim nabavkama, odnosno Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Tako da je drug Dejan pored poslova održavanja deponije (o kojim poslovima pojma nema), nasipanja puteva i drugih komunalnih djelatnosti „uzeo“ na „javnom“ tenderu i poslove održavanja grada. A kako on to radi, vidjeli smo i vidimo svi. Putevi su prohodniji prema Bjelašnici i Jahorini nego što je naša glavna ulica; trotoari se i ne čiste – to rade sami brođani kojima je dozlogrdilo da hodaju po snijegu pa su uzeli lopate u ruke i očistili onoliko koliko im je potrebno.

Sa čišćenjem puteva nije zadovoljan ni sam drug načelnik pa je njegova komunistička/komunalna policija izdala prijeteće saopštenje da su građani dužni da čiste trotoare i ULICE (???) inače će snositi odgovornost i plaćati kazne zbog nečišćenja ulica za čije je čišćenje drug Dejan uzeo 60.000 KM po sezoni (10.000 KM mjesečno). Čak ni sam drug Milovan nije smio potpisati ovo obavještenje koje se vrti na kablovskoj nego je nezahvalnu dužnost prepustio komunalnoj policiji i njihovom šefu. Da stvar bude gora, preduzeće Srđo Kop vozi traktor ulicama grada sa podignutom ralicom i samo utabava snijeg i „uklizuje“ ulice. Ne znamo da li drug Dejan  kada ore nezakonito prisvojenu zemlju na Ivanjskom polju, ore sa podignutim plugom?

I sada mala ekskluziva za naše čitaoce: Vjerovatno ste, vozeći se ili hodajući ulicama i putevima koje održava neko normalno putarsko preduzeće, vidjeli da su na iste bačene određene količine soli kako bi se neutralisale ledene površine i smrzavanje puteva, a koje ste prethodnih godina vidjeli rijetko i povremeno na našim ulicama. Sigurno se pitate, zašto i ove godine nema soli i kamenčića na našim ulicama?
Odgovor koji smo saznali od našeg informatora je sledeći; smatrajući da nije sigurno da li će dogodine drug Milovan biti na vlasti i smatrajući da je zima prošla, drug Dejan  je krajem januara prodao sve zalihe preduzeću Romanija putevi i to upola cijene.

Po običaju, drug Dejan   je ponovo promašio sa svojom prognozom tako da ga je i ove godine zima iznenadila u februaru.
Sreća po sve nas koji ne razmišljamo kao drug Dejan  i drug Milovan je u tome da ove godine idu izbori, poslije kojih su vama druže Dejane i druže Milovane zime odbrojane, što se tiče održavanja ulica i puteva na području opštine Brod.

Redakcija Brodlajv Živi.

Нема коментара:

Постави коментар