Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

недеља, 15. јануар 2012.

KOLIKO KOŠTA MEDIJSKA ŠUTNJA


U početku bješe Press

Nakon osvajanja vlasti i ustoličenja, te početka crvenog terora nad neistomišljenicima razni mediji su u početku objektivno izvještavali o dešavanjima u Brodu. Da se podsjetimo, bili su razni novinski članci (vjerovatno finansirani od strane protivnika našeg velikog vođe) koji su pisali o raznim temama-malverzacijama opštinskog režima (hotel Sava, vodovod....), dolazile su tu i televizije (sjetimo se samo 60 minuta i članka o Čerekestanu, K3 sa nezgodnim pitanjima, članci na www.brodlive.com i slično)

Svojstveno  totalitarnim režimima veliki vođa se hitro bacio u akciju; prvo je ucjenama kupio www.brodlive.com, koji je odjednom počeo da piše hvalospjeve koje smo mogli čitati samo na crvenim stranicama našgrad i spbrod. Da bi učvrstio pozicije pokrenute su i lokalne novine, koje se besplatno dijele po rafineriji i opštinskim ustanovama. Nakon osvajanja lokalnog medijskog prostora pokrenute su aktivnosti ka regionalnim-republičkim medijima. Akcija je urodila plodom i ne može se pronaći nijedan antirežimski članak u novinama koji se tiče velikog nam vođe i opštine Brod, iako materijala i tema za pisanje ima na tone.

Redakcija Brodlajv živi je istražila koliko košta medijsko ispiranje mozga na regionalnom nivou i način na koji je to urađeno.

Press i Fokus  
Svako ko je malo pažljivije čitao ove novine, mogao je da primjeti reklamu Radio Broda u ovim novinama. Dakle, preko reklame radio Broda na godišnjem nivou u ovim novinama zaustavljeno je bilo kakvo negativno pisanje o Načelniku i njegovim saradnicima. A koliko to košta? Računica slijedi:

Zakup reklamnog prostora: 1/6 strane (minimalni zakup)  160,00 KM dnevno bez PDV-a

160,00 KM x 360 dana = 57.600,00 KM.
Ako se zbog redovnosti uračuna najmanje 20% popusta na ovu cijenu dobije se iznos od 46.080,00 KM (57.600 x 80%)

Zakup reklamnog prostora 1/16 strane (minimalni zakup)  70,00 KM dnevno bez PDV-a.
70,00 KM x 360 dana = 25.200,00 KM
Ako se zbog redovnosti uračuna najmanje 20% popusta na ovu cijenu dobije se iznos od 20.160,00 KM (25.200,00 x 80%)

Brodske novine
Izdavač radio Brod – troškovi po broju iznose cca 2.000,00 KM što za 12 brojeva iznosi 24.000,00 KM (iako je tiraž 1000 primjeraka zbog troškova plata novinara, tehničke pripreme i štampanja naš izvor iz Radio Broda kaže da je trošak izlaska jednog broja oko 2.000 KM po broju).

Kad saberemo sve troškove  reklamiranja – socijalističke propagande dobije se cifra između 90.240,00 KM i 106.800,00 KM i to sve bez PDV-a.

K 3 Prnjavor
O ovom načinu propagande nema egzaktnih podataka dovoljno je reći da u prosjeku sekund reklamiranja košta 4 KM odnosno 240 KM po minuti. Poznato je da je opština Brod sklopila ugovor sa K 3 o medijskom pokrivanju i saradnji te da je vrijednost ugovora između 60.000-80.000 KM.

PITAMO:

1. Koliko je brođana počelo da sluša Radio Brod nakon što je vidjelo ove reklame?
2. Koliko je u Radio Brodu uloženo u obnovu tehničkih sredstava i pojačanje signala, obzirom da se na cijelom području opštine ne može „uhvatiti“ Radio Brod?
3. Koliko su u procentima povećane plate radnicima Radio Broda, imajući u vidu da Radio ostvaruje vrhunske poslovne rezultate, te ima mogućnosti da se konstantno reklamira u novinama?
4. Na koji način Radio Brod prenosi vrhovne naredbe i istinske mudrosti velikog nam vođe građanima koji ne mogu uhvatiti signal u ruralnim područjima opštine?

TRAŽIMO:
1. Da Radio Brod prestane da se reklamira po dnevnim novinama!
2. Da novac utroši na obnovu zastarjele tehnike i povišice radnicima!
3. Da Radio Brod skupštini dostavi vanrednu informaciju o svom poslovanju sa bilansom stanja i bilansom uspjeha skupštini opštine Brod i da se građani informišu koliki su troškovi reklamiranja u dnevnim novinama!
4. Da Opština Brod-načelnik javno objavi kolika je vrijednost ugovora o medijskom pokrivanju sklopljenu sa K 3 Prnjavor!    



Нема коментара:

Постави коментар