Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

уторак, 10. јануар 2012.

MENI MOŽETE VJEROVATI KOLIKO I SEBI


MENI MOŽETE VJEROVATI KOLIKO I SEBI

Izborni program Milovana Čereka

Brođani,

Prošlo je 38 mjeseci od pobjede crvenih kmera na lokalnim izborima i pravo je vrijeme da se vidi šta je do sada uradio „naš“ „veliki“ „vođa“.

Tokom izborne kampanje „veliki vođa“ je promovisao svoj izborni program ciničnog naziva „MENI MOŽETE VJEROVATI KOLIKO I SEBI“.  Osvrnimo se malo na taj program i da vidimo šta je to obećano i šta  učinjeno od toga.

- „ Nijedno od devet sadašnjih funkcionera ne može ostati raditi u opštini; REKAO SAM DOSADAŠNJI FUNKCIONERI I NAČELNICI ODJELJENJA MORAJU DA ODU.

      (status nekadašnjih funkcionera)
-          Predsjednik SO  nije izabran i penzionisan nakon isteka mandata
-          Potpredsjednik SO, otpušten a zatim nakon trgovine mandatima dobio radno mjesto u srednjoj školi
-          Načelnik odjeljenja za urbanizam  – i dan danas radi u administrativnoj službi (popularnije opštini)
-          Načelnik odjeljenja za privredu  - dočekao penziju u opštini
-          Načelnik odjeljenja za finansije – otpušten
-          Načelnik odjeljenja za opštu upravu – i dan danas se nalazi na istoj funkciji

SVI OSTALI ZASLUŽUJU ŠANSU  (DA PREĐU U SOCIJALISTIČKU PARTIJU):  18 radnika otpušteno (oko 20%) jer nisu klekli pred velikim vođom i prešli u SP.

-  „Nije dovoljno promjeniti desetak ljudi mora se mijenjati i sistemski pristup. Novi sistematski pristup u svijetu je poznat kao monolitni staljinizam,  u kom veliki vođa potpisuje i pozive za sastanak, i gdje ne postoji drugo mišljenje osim njegovog.

- SA ODBORNICIMA SKUPŠTINE OPŠTINE ŽELIM USPOSTAVITI TAKVE ODNOSE DA ĆE IMATI INTERES ZA KOREKTNU SARADNJU I DONOŠENJE ODLUKA U OPŠTEM INTERESU BEZ OBZIRA KOJOJ OPCIJI PRIPADAJU.  Nejasno da li se pod ovom saradnjom misli na nazivanje pojedinih odbornika konjima, budalama..........ili se misli na saradnju kakvu ima sa odbornikom Markom LAMARPROM Lazićem???   

-  Predložiću reviziju opštinskih odluka koje nisu u interesu građana i reviziju Programa razvoja  opštine Brod.   Od predloženih odluka ostalo je mrtvo slovo na papiru osim Odluka o podizanju komunalnih taksi, naknada za smeće i vodu, naravno sve ovo u interesu (pojedinih) građana.

-  BUDŽET ĆE IMATI SASVIM NOVI KONCEPT.
   Novi koncept budžeta velikog vođe; MANJI BUDŽET SA KREDITNIM ZADUŽENJEM U VISINI OD 40% GODIŠNJEG BUDŽETA!

-  Za armiju nezaposlenih (1330) raspisao bih konkurs i sredstvima opštine pomogao im da otpočnu posao od koga mogu živjeti.
ARMIJA DANAS BROJI 1583 ČOVJEKA (Stanje na dan 01.11.2011.) nijedan konkurs  nije raspisan za dodjelu sredstava opštine-čak ta  sredstva  nisu dobili ni otpušteni radnici administrativne službe „kako bi započeli posao“.

-  PITANJE SPORTA RIJEŠIO BIH FORMIRANJEM OPŠTINSKOG SPORTSKOG SAVEZA, OBEZBJEDIO USLOVE ZA TRENING I TAKMIČENJA....A ZATIM ODREDIO SPORTSKE PRIORITETE ZA OPŠTINU I KLUBOVE KOJI BI BILI AMBASADORI OPŠTINE.
 Opštinski savez nije formiran, ambasadori ubijeni (Polet i ŽRK Brod) najistaknutiji sport u Brodu trenutno je ribolov i to iz razloga što članovi socijalističke partije nisu uplovili u te vode. Ostali sportovi se naziru u tragovima.

- Stimulisao uključivanje mladih u oblast kulture: Veliki vođa je osnovao vlastiti KUD i na njegovo čelo stavio svog brata poznatog po uzrečici: „Naša djeca se ne smiju družiti sa ostalom djecom“.

-  Stipendije većem broju studenata : Stipendije procentualno dobija isti broj studenata kao i prije.

-  Brod mora imati kvalitetno informisanje:  tu se vjerovatno misli na RADIO BROD KMERSKI I BRODSKI LIST  o kojima će biti riječ u sledećim postovima.
- Uspostaviću kontakt sa opštinama u Srbiji koristeći vezu sa SPS koji je dio vlasti u Srbiji. ????????????

-  PROFESIONALIZACIJA RADA BUDŽETSKIH  KORISNIKA I PRUŽANJE USLUGA NA MNOGO VIŠEM NIVOU:
Ovdje se vjrerovatno misli na način izbora direktora ustanova i njihovih moralnih karakteristika i stručnih sposobnosti, o kojima će takođe biti riječ u narednim postovima, Dovoljno je reći da je nivo usluga ili manji ili na nivou usluga u periodu 2000-2008. godine.

-  Obezbjediti sredstva u budžetu i njima stimulisati razvoj poljoprivrede i stočarstva:  OVA SREDSTVA NIKAD NIKO NIJE VIDIO I NEMA POSEBNE STAVKE U BUDŽETU ZA OVE NAMJENE.

-  Aktivirati raniji projekat izgradnje gradske pijace na ATRAKTIVNOJ lokaciji sa pripadajućom infrastrukturom. O Gradskoj pijaci najbolje je pitati ljude koji trenutno rade na sadašnjoj pijaci šta  misle o ovome,  a i ovo će biti jedna od tema u narednom periodu.

-  Namjeravam razgovarati sa privrednicima,  udruženjima, brođanima u inostranstvu; Napomena velikom vođi:  Monolog nije razgovor nego dijalog.

- Zalagaću se da brodski kadrovi dođu na odgovorna mjesta:  Osim što je diskriinirajuća odluka, nije poznato da li se li ovim misli na direktora Mihajlova, direktora Jeremića, direktora Mišana  ili nekog drugog od direktora.

-  Mjesne zajednice će dobiti mnogo veću samostalnost u određivanju svojih prioriteta i raspolaganje dijelom budžeta koji im pripada. Još nekoliko ??????????? i pokoji :D :D :D.

Dragi Brođani koji se ne plašite da razmišljate svojom glavom, mi (redakcija) smo iznijeli sve tačke programa velikog vođe  i od ocjena od 1-10 dajemo mu čistu jedinicu. Naravno mi smo subjektivni i ne želimo da utičemo na Vašu prosudbu pa sami procjenite šta je čovjek kome možete vjerovati koliko i sebi učinio u protekle tri godine.

Нема коментара:

Постави коментар