Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

субота, 15. септембар 2012.

ĐURĐA VS RADMILA????


Uhapšena sekretarica Milovana Čereka!

Uhapšena sekretarica Milovana Čereka!
N. MORAČA - 15.09.2012 11:54 ⇒ 13:17
BROD – Dan nakon što je u Brodu uhapšen načelnik te opštine Milovan Čerek, zbog umiješanosti u primanje mita, privedena je i njegova sekretarica, saznaju “Nezavisne”.
Kod sekretarice, koja je danas uhapšena, pronađen je dio od 40.000 maraka, koje je, kako se sumnja, Čerek primio kao mito.
Osim Čereka, po nalogu Specijalnog tužilaštva RS iza rešetaka juče se našao i Boro Milošević, direktor Direkcije za izgradnju te lokalne zajednice, a obojica su sinoć prebačena u prostorije ove pravosudne institucije u Banjaluci.
Čerek i Milošević trebalo bi danas da izađu pred sudiju koji će se odrediti o mjerama zadržavanja.
Iz izvora bliskih istrazi nezvanično se saznaje da su uhapšeni u više navrata iznuđivali novac od iste osobe, koja je na kraju odlučila da sve to prijavi nadležnim organima.
Izvor Srne u Specijalnom tužilaštvu navodi da "vrijednost mita iznosi više od 100.000 KM", a da su ova lica, u okviru istrage, praćena duže vrijeme.
Inače, pretresi u Brodu i dalje traju.

Đokić iznenađen hapšenjem

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da je ova partija veoma iznenađena hapšenjem načelnika opštine Brod Milovana Čereka i direktora Agencije za razvoj ove opštine Bore Miloševića i da će tražiti profesionalnu istragu.
"Imamo posebne razloge da to zahtijevamo, a svi oni koji su učinili određene nelegalne radnje trebaju da odgovaraju. U ovom slučaju ima puno razloga stavljati određene upitnike, a ukoliko se na kraju dokaže da ovi ljudi nisu krivi neko mora da odgovara za povredu ljudskih prava", rekao je Đokić novinarima.
On je naglasio da je previše slučajnosti u cijelom slučaju, imajući u vidu da je predizborna kampanja i da je Čerek bio glavni favorit za pobjedu na lokalnim izborima za načelnika Broda.
"U svakom slučaju, institucije trebaju preduzimati ovakve mjere i tamo gdje je situacija potpuno jasna i gdje se radi o zaključenim višemilionskim ugovorima na štetu budžeta, javnih preduzeća i institucija", dodao je Đokić.
On je naveo da Socijalistička partija sa koalicionim partijama neće razgovarati o hapšenju Čereka. 

Нема коментара:

Постави коментар