Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 12. септембар 2012.

IZBORNA KAMPANJA, DAN ŠESTI

Dan šesti izborne kampanje,
još 24 do kraja vlasti zloćudnog režima

Saopštenje iz Srpske Demokratske Stranke - SDS:


Поштована редакцијо,

Молимо Вас да објавите интервју предсједника ОО СДС Брод Милана Гаврића објављеног у Посавским новостима.
За више информацијa посјетите нашу страницу на:  СДС БРОД
http://sdsbrod.blogspot.com/

Унапријед се захваљујемо на сарадњи.

С поштовањем,
Информативна служба СДС Брод

ИНТЕРВЈУ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СДС МИЛАНОМ ГАВРИЋЕМ

Српска демократска странка је и данас политичка организација проистекла из потребе народа, а која је једно дуже вријеме функционисала као покрет, међутим данас је то једна модерна демократска странка десног блока са јасним националним опредељењем. Наш задатак и циљ јесте да те народне интересе спроведемо у дјела. Због тога што смо настали из пријеке народне потребе, друштвена и политичка одговорност СДС-а и њеног руководства је увијек посматрана под посебном призмом критике наших грађана.

Ми немамо право на грешку, а поготово немамо право да нарушимо принципе народне демократије која је одувијек заступљена у СДС-у, каже Милан Гаврић, предсједник ОО СДС-а Брод.

У нашој општинској организацији, а вјерујем и у осталим дијеловима РС, сваки члан странке и грађанин има право и прилику, да без неке посебне формалности присуствује и активно учествује у раду странке. Од свог чланства и грађана немамо штa да кријемо и то нећемо никад ни радити.

У претходном периоду смо много тога претурили преко леђа, неколико покушаја цијепања странке од стране наших бивших страначких колега и људи који су СДС увијек користили само за своје личне интересе и промоције. Вријеме је показало да им је то био ћорав посао, а у октобру ове године грађани ће препознати и тешко казнити „играче за пресвлачење дресова“. Из свега тога изашли смо само јачи, СДС је странка која дуго постоји и живи са својим српским народом, кратко речено има своју традицију.

СДС НЕЗАОБИЛАЗАН ПОЛИТИЧКИ ФАКТОР

Како у СДС-у видите тренутну политичку и економску ситуацију у Броду?

Као опозициона странка у СО Брод могли само да указујемо владајућој гарнитури на њихове немале пропусте. Међутим, ко имало познаје прилике у Броду,а поготово начелника општине, схватиће да правог саговорника нисмо могли ни у чему да нађемо. Сва наша упозорења, критике и приједлози наилазили су на непробојан зид и одбацивање свега што долази из СДС-а. Начелник општине и његова клика преузели су одговорност за све што се дешава у посљедње четири године у Броду, незапосленост је порасла за 30%, што су буџетски суфицит претворили у дебео дефицит, што за вријеме њихове владавине није било ниједне једине инвестиције без кредитног задужења.

Напротив, неки привредници и инвеститори су из Брода побјегли главом без обзира, као што су велики трговачки ланци “Темпо” и “Туш”.

О бесмисленим и непотребним кредитним задужењима, у милионским износима, можемо данима причати. Улагати у ова кризна времена народни новац, и то по комерцијалним банкарским условима, у нешто што је унапријед осуђено на пропаст може само власт потпуно дезоријентисана и крајње отуђена од народа и његових стварних потреба.

Актуелна власт нема никакву сарадњу са Рафинеријом нафте и осталим привредним субјектима, а посебно нас изненађује изостанак сарадње са Владом РС и ресорним министарствима, иако Брод у влади има два министра, што никада није имао и вјероватно неће ни имати.

Ситуација није ништа боља ни у јавним предузећима и установама гдје се губици свакодневно увећавају до вртоглавих износа. Власт је схваћена као привилегија гдје ће се узимати дебеле плате, а не као одговорност за преузете обавезе које им је народ повјерио. Исто је и на пољу културе и спорта. Довољно је рећи да је престао са радом ФК Полет, који је преживио Други свјетски рат и овај минули, али људе инсталиране у том клубу од стране бродске власти није успио! Оно мало преживјелих културних и спортских удружења животаре само зато да би се величао лик и дјело начелника општине, стварао „култ личности“ и бјесомучно сликао за општинске новине.

Међутим, више од свега боле нарушени међуљудски и комшијски односи, атмосфера страха и спознаја да ако ниси члан СП-а – нема шанси за запослење, стипендију, било какву помоћ. Ништа! Као да смо се вратили у 1948. годину. Зато ћемо у наредном периоду пред наше грађане изаћи са врло конкретним приједлозима за рјешавање проблема и апатичног стања.Морамо се окренути стварању потребног амбијента за отварање нових радних мјеста, оно од чега се живи, морамо мислити на младе људе који завршавају школе, на њихова запослења, евитализовати приврене капацитете које Брод има, а који су страшно запуштени (хотел „Сава“, Ивањско поље, кланица, чарапана, Метал-емајл, Метал-Брод, ГИК...).

Са Рафинеријом нафте и представницима руске компаније актуелна власт нема никакву сарадњу, ми имамо намјеру успоставити потпуну пословну, културну и пријатељску сарадњу. Искористити историјску блискост наша два народа и омогућити да у центру града отворимо прилагођен простор гдје би се та сарадња само продубљивала.

АЛАРМ ЗА ПРОМЈЕНЕ

Црним сте осликали тренутну ситуацију у Броду. Ко сноси највећу одговорност за то?

Нико други него начелник општине, именом и презименом Милован Черек. И наравно, политичка осовина СП – СНСД – ПДП и још неке мање странке, које су слијепо и беспоговорно аминовале све одлуке, закљуљке, пропусте, па чак инате и реваншизме
г-дина Черека.

Поменули сте СНСД као једног од главних криваца за тренутно стање.
Откуд онда подршка СДС-а њиховом кандидату за начелника општине?

Већ сам поменуо какву улогу СДС има у нашем народу и коју политичку и друштвену одговорност носи. Ситуација у Броду је доведена у стање политичке и економске елементарне непогоде, а народним рјечником речено, када ватрена стихија захвати комшијину кућу, сви морамо скочити да је гасимо да се не би даље ширила. Странка која је створила Републику Српску и ослободила Брод не може и не жели да буде опозиција сопственом народу само због ускостраначких интереса. Не смијемо дозволити да Брод
и даље остане у реду општина које су непожељне за живот и пословање, желимо да се направи спој између Брода, Владе РС, Савјета министара, Београда и Загреба, да се отворимо према свијету, инвестицијама, новим радним мјестима и сл..

Данас у Броду нико нема право на своје личне интересе , управо тиме смо се руководили када смо дали подршку, а и обавезу г-дину Илији Јовичићу, као кандидату СНСД-а, иако ту странку нећемо ниучему амнестирати за доприношење овако тешкој и не сношљивој ситуацији.


СДС СТУБ СРПСКОГ ПОЛИТИЧКОГ ЈЕДИНСТВА

Реците ми који су програмски циљеви СДС-а и како икзлазите на изборе ?

Оцијенили смо да је ово тренутак када ће Српска демократска странка преузети иницијативу у рјешавању нагомиланих проблема. Због тога смо током цијеле ове године радили на стварању тзв. трећег блока, од српских опозиционих политичких странака и личности који ће бити здрава алтернатива СП-у и СНСД-у. Управо тај „трећи блок“, који је дао подршку г-дину Јовичићу, гаранција је да ће се у Броду десити промјене, и то позитивне. Истовремено, будући начелник општине нема бјанко подршку, поготово не од СДС-а, да ради по личном нахођењу. Одборници СДС-а у Скупштини општине ће увијек гласно алармирати и указивати на евентуалне грешке и пропусте. Уосталом, то и јесте улога озбиљне политичке странке.

МЛАДИ КАДРОВИ НОСИОЦИ ПРОГРАМА СДС-а

У припремном предизборном периоду, почевши од фебруара ове године, озбиљно смо приступили изради Платформе за јачање привредног, друштвеног и политичког живота наши грађана. Истини за вољу да све није црно како кажу је досадашње неразумно дјеловање актуелне општинске власти која је „отворила очи“ нама у СДС-у да смјело преузмемо политичку иницијативу.У томе се посебно истичу наши млади кадрови
са којима се ниједна друга странка не може похвалити. Управо они су главни носиоци израде програма који ћемо понудити нашим грађанима. Увјерени смо да ће наши грађани то препознати и повјерење дати образованим, моралним и честитим људима, а не лажним громогласним обећањима, јефтиним подвалама и застрашивању, профитерима и дезертерима уз неколико изузетака.

СПРЕМНИ ЗА ИЗБОРЕ

Ова година је подређена предстојећим локалним изборима и активностима везане за њих. У задатим роковима смо обавили све што је до нас тражено односно што сматрамо потребним, од формирања општинског изборног штаба, мјесних изборних штабова до подношења кандидатске листе за одборнике у СО Брод и низа других активности. Посебно сам поносан што предводим листу од 27 кандидата за одборнике у СО Брод, листу састављену од љекара, економиста, инжењера, професора, радника и земљорадника. Честитих људи, добрих домаћина, узоритих очева и мајки. Једном рјечју, спој искуства из разних поља људског дјеловања и младалачког полета. Неправедно би било да не поменем и остале на тој листи: Свјетлана Микач, Ненад Џабић, Лазо Марић, Биљана Бјелић, Зоран Видић, Миливоје Ђурђевић, Душанка Ђурић, Мирослав Џабић, Ново Шљивић, Љиљана Ружојчић, Мирослав Јосић, Миодраг Кушљић, Јелка Милановић, Перо Зечевић, Срето Ђукић, Гордана Стринић, Мирослав Вуковић, Момир Јаћимовић, Гордана Панић, Паво Себастијановић, Далибор Пејчић, Станислава Дујанић, Душко Мичић, Душан Трифуновић, Весна Ракић и Јово Плавшић.

Нема коментара:

Постави коментар