Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

четвртак, 6. септембар 2012.

VATROGASCI 1 - SISTEM 0


Prije dva dana vatrogasci su pobjedili sistem. Tačnije pobjedili su Rafineriju, Kovačevića, Stančića, Rikuna, Krašćuka, Zarubežnjeft, Opštinu, Ministarstvo Energetike, Vladu RS, Predsjednika RS i tročlano predsjedništvo BiH. 

Brod ponovo siguran
Nakon što su svi dobili otkaze, naši hrabri vatrogasci nisu poklekli pod pritiscima i nisu potpisali separatne nagodbe, kako su gazde rafinerije mislile. Mislili su da mogu dovijeka da budu kabadahije, ali nije im uspjelo. Brodski vatrogasci (rafinerijski) ostali su  jedinstveni u svom stavu i nakon što su im iz  rukovodstva Rafinerije podjelili otkaze. Uvidjevši da nemaju kud gazde su progutale knedlu i povukle otkaze.

OVA JEDINSTVENA POBJEDA NARODA I  RADNIKA PROTIV VLASNIKA I VLASTODRŽACA OSTALA JE NEZABILJEŽENA U DOMAĆIM MEDIJIMA, IAKO SMO SVIM NOVINSKIM REDAKCIJAMA U RS POSLALI INFORMACIJU O SITUACIJI U RAFINERIJI. 

NAMA BROĐANIMA, OSTAJE DA SE UGLEDAMO NA NAŠE VATROGASCE, TE DA PRVO SEDMOG OKTOBRA POKAŽEMO JEDINSTVENOST I PORAZIMO AKTUELNI REŽIM.

A I KASNIJE KADA GOD TO BUDE POTREBNO.  

VAŠA REDAKCIJA.

1 коментар:

  1. Su čim ćete izać' pred Miloša?

    E vidite, draga gospodo, to samo izgleda kao pobjeda, što je vjerovatno i dio "kompromisa", da u javnosti ispadne tako.

    Jer, kakvo razočarenje!
    Ugovor koji su potpisali, prije, kompromis, kojim su “o(p)stali, pobijedili, srusili sistem, drzavu, poljuljali naftnu industriju, kapitalizam, moćnu Rusiju stavili na muke, itd...” je ugovor kojim su prodali obraz za ropstvo.
    Tako da, vatrogasci nisu pobjedili, nego su podvili rep i povukli se kada su trebali održati riječ i odbraniti smjelo onu što su zastupali. Oni su, naime, pljunuli pa polizali...
    A “pobjeda” o kojoj govorite, je pakt njih 30ak sa đavolom i povratak u ropstvo. Da, ropstvo, i to kakvo: dužničko na neodređeno.
    Zato poželimo tim istim vatrogascima (tim koji su izvojevali tu pirovu pobjedu, koji su takvim aktom izdali prvo sebe, jer su o sebi prvo mislili, pa onda i kolege koji su bili uz njih) da makar imaju čisto ogledalo svako jutro. Tako će svako jutro u odrazu znati šta su postali!

    Clara pacta, boni amici, rekli bi zlobni. I još dodali, tako završava svaki ustanak u kojima se Srbi slože.
    Ali, hvala Bogu, nije tako, gospodo! Zasigurno nije!
    Bilo je među njima i časnih ( kažem bilo je, jer nisu više dio tzv. PVJ, jer oni nisu odustali od onoga što su svi zajedno počeli). To su oni koji su održavši riječ osvjetlali kako svoj obraz, tako i cijele jedinice u kojoj rade. Osvjetlavši obraz, ukazali su svjetlost ljudima, makar mladima. A ta svjetlost je dalje pokazala da osim junačenja treba biti i čojstven. Potvrdili tako i onu evanđeosku misao “Kupljeni ste skupo; ne budite robovi ljudima“ (1. Kor. 7.23).
    I to su, svakako HEROJI, oni o kojima trebate pisati, i o tome kako sada ispaštaju.

    I za kraj, ima ona narodna poslovica: ILI SI TOPAO ILI HLADAN, ILI SI SLADAK ILI SI SLAN!
    Ako si između, ako nisi ni jedno ni drugo, onda si mlak, onda si bljutav!
    Takav, mlak i bljutav neukus, samo se izbaci iz usta.
    Ko izgubi ukus života, ko prestane da širi miris, ko izgubi žar u djelima, taj je samo da se ispljune iz usta. Takav nije dobar nikome, ni Bogu ni ljudima.

    P.S. Uz dužno poštovanje redakciji, nadam se da ćete biti fer, te da nećete izbrisati komentar, jer možda nekome bude od koristi u budućnosti.Pa ukoliko se odluči da se bori za nešto, bori se za to do kraja, pa na kraju ili si pukovnik ili si pokojnik. Jer nije sve u parama - ima nešto i u obrazu!

    ОдговориИзбриши