Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

четвртак, 20. септембар 2012.

Čerekova tarifa na ime »časti« bila pet odsto, IZBORNA KAMPANJA DAN 14


Preuzeto iz Nezavisnih novina

Čerekova tarifa na ime »časti« bila pet odsto

BANJALUKA - Milovan Čerek, načelnik opštine Brod, uhapšen u akciji Specijalnog tužilaštva RS, odmah nakon potpisivanja ugovora o izgradnji bazena, vlasnika firme "2D Živković" iz Dervente upoznao je s "pravilom" da je dužan na ime "časti" platiti pet odsto od ukupne vrijednosti radova, saznaju "Nezavisne" iz izvora bliskog istrazi.
Za dvije godine Čerek je uzeo ukupno 125.000 KM mita za izgradnju gradskog bazena u Brodu, potvrdio je izvor "Nezavisnih" blizak bezbjednosnim agencijama BiH.
Da stvar bude gora, kako navodi naš izvor, vlasnik privatne firme iz Dervente je zbog neredovnog plaćanja mita morao plaćati - penale.
"Čak su mu govorili i da pločice na bazenu ne odgovaraju onima koje je zamislila opština, pa je izvođač radova bio dužan plaćati penale. Ti penali bili su u smislu 'e sada si nam dužan još 50.000 KM, ali ako platiš odmah pola cijene oprostićemo ti ostalo'", objasnio je izvor "Nezavisnih".
Zbog čestih i neplaniranih isplata izvođač radova je ubrzo dospio u situaciju da nije mogao isplaćivati plate za svojih 40 radnika, pa se na kraju odlučio obratiti Specijalnom tužilaštvu RS.
Vlasnik privatne firme je zbog neredovnog plaćanja mita morao Čereku plaćati penale, saznaju "Nezavisne"
 Naš izvor otkriva da je Čerek nakon hapšenja bio gotovo miran, ali samo do trenutka kada su ga obavijestili da su istražioci pronašli 25.000 KM, koliko je ujedno bio i iznos posljednjeg uplaćenog mita.
"Taj novac je bio označen naravno i kada su Čereka upoznali s informacijom da je novac pronađen, on je tek tada počeo govoriti. Pričao je kako je novac uglavnom davao Socijalističkoj partiji, te kako ne vjeruje da je baš uzeo 125.000 KM ukupno", naveo je naš izvor.
Okružni sud Banjaluka odredio je Čereku 15. septembra ove godine jednomjesečni pritvor.
Sa Čerekom je u akciji Specijalnog tužilaštva RS uhapšen i njegov stranački kolega Boro Milošević, direktor brodske Direkcije za izgradnju i razvoj, a dan kasnije privedena je i Đurđa Teodosić, tehnički sekretar SP-a u Brodu, kod koje je i pronađeno 25.000 KM.
Milošević i Teodosićeva su nakon saslušanja pušteni na slobodu, jer su priznali sve što im je bilo stavljeno na teret.
SAZNAJEMO: IAKO PO BRODU KOLAJU PRIČE DA JE ČEREK PUŠTEN UZ KAUCIJU OD 300.000 KM, TO NIJE TAČNO, JER JE ISTRAŽNI SUDIJA ODREDIO PRITVOR OD 30 DANA KAKO NAŠ OMILJENI VOĐA NE BI UTICAO NA ISTRAGU. TAKOĐE SMO SAZNALI DA ĆE BORO MILOŠEVIĆ U ZAMJENU ZA MANJU KAZNU POSTATI SVJEDOK SARADNIK I RASKRINKATI SAV KRIMINAL U SOCIJALISTIČKOJ PARTIJI KAKO NA LOKALNOM NIVOU TAKO I FINANSIJSKE TOKOVE KOJIMA SE FINANSIRAO SAM VRH PARTIJE!
VAŠA REDAKCIJA

Нема коментара:

Постави коментар