Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 2. мај 2012.

KAKO RADI NAŠA DIREKCIJA



Poštovani građani, 


Listajući skupštinske materijale sa prošle skupštine, u kojoj su na dnevnom redu bile tačke o radu javnih preduzeća posebno nas se dojmio izvještaj direkcije za izgradnju i razvoj opštine. Izvještaj prenosimo u cjelosti jer je razvučen jedva stao na jednu stranicu;


"ИЗВЈЕШТАЈ О РАДУ
 ЈП ,,ДИРЕКЦИЈЕ ЗА ИЗГРАДЊУ И РАЗВОЈ ОПШТИНЕ“ д.о.о. БРОД

             У 2011. години у ЈП Дирекција за изградњу и развој општине“ д.о.о. Брод је било запослено два радника – в.д. директор и технички секретар.
Потреба за стручним кадром је много већа, али на тржишту рада није било заинтересованих радника.
       
 У 2011. години ЈП Дирекција за изградњу и развој општине“ д.о.о. Брод је обављала сљедеће послове:

-          Координирање радова на изради капиталних објеката: градска тржница и градски базени;
-          Надзор на санирању локалних путева;
-          Надзор на асфалтирању локалних путева;
-          Координирање радова на изради стратегије локалног економског развоја;
-          Координирање радова на санацији водоводног и каналазационог система средствима која су одобрена од ЕИБ-е у износу од 9.445.378,00 КМ;
-          Увођење у посјед купаца пословних простора на градској тржници;
-          Израда предмјера радова за санацију фасада стамбено пословних зграда.

У прилогу Вам достављамо финансијски извјештај за 2011.годину који смо предали АПИФ-у а који је привремени надзорни одбор прихватио на 4. редовној сједници одржаној 09.04.2012. године.


Обрађивач:                                                                                                  Предлагач:

Одјељење за обнову привреде,                                                    Начелник општине
инвестиције и развој"

Šta se može reći o ovom izvještaju, osim da je stao na malo više od pola lista,što je  za nekoga ko brzo kuca  5 minuta posla. Mnogo govori i o stručnosti autora i o posvećenosti materijalu. 
Da krenemo od početka;

    У 2011. години у ЈП Дирекција за изградњу и развој општине“ д.о.о. Брод је било запослено два радника – в.д. директор и технички секретар.
Svi znamo da su to direktor Boro Milošević istaknuti član SP-a i Miloš Stanišić nekadašnji veliki SNSD-ovac, a zatim preletač u SP, zatim i partijski sekretar, a od osnivanja direkcije veliki stručnjak u području izgradnje. Napominjemo, da su obadva primljena mimo konkursa, jer to nikom u SP-u nije interesantno (da ispoštuje proceduru).

Потреба за стручним кадром је много већа, али на тржишту рада није било заинтересованих радника.
Ovo je stvarno nestvarno da nikog od 1.800 nezaposlenih Brođana ne interesuje rad u budžetskim organizacijama. Nije bitno ni to da je od dolaska socijalističkih kmera na vlast broj nezaposlenih veći za 350 ljudi ili oko 30%. Bar 500 nezaposlenih je stručnije od Stanišića i bar 50 je stručnije od Miloševića. Zašto nikad niko nije objavio javni konkurs pa ćete vidjeti koliko će prijava biti? Čak niste zaposlili ni svoje nove članove SP-a, jer se bojite da bi mogli steći uvid u Vaše kriminalne aktivnosti. 

Šta ste radili u proteklih godinu dana?
Koordinirali (na srpskom se kaže koordinisali-ako već pišete ćirilicom), nadzirali, nadzirali, koordinisali, koordinisali, uvodili, izrađivali. kad neko treba da uradi izvještaj, a ništa konkretno nije uradio u prethodnom periodu onda se koriste fraze tipa koordinisali, nadzirali, planirali.....Da nije ovog izrađivanja pomislio bi čovjek da ništa niste uradili, ai to vam i nije neki posao. Jedino ako ste izrađivali brođane, obećavajući i m posao ukoliko pređu u SP.


Druže Boro, više je redakcija uradila na ovom blogu, nego što ste ti i tvoj sekretarčić uradili korisnoga za Brod od osnivanja Direkcije. 
Predlažemo Vam  u narednom periodu da u direkciji zaposlite još jednog majmuna i da ništa ne radite, a u izvještaju ćete idući put moći napisati da ste povećali zaposlenost za 50% u Direkciji, a kad Vas neko od odbornika bude pitao šta vi tamo u Direkciji radite možete da odgovorite: " Ja-Boro dajem naloge, Stanišić hrani majmuna bananama, a majmun radi sve ostalo." (napomena: majmun bi bio jeftiniji od Vas dvojice zajednoi više posla uradio).


Pozdrav, redakcija



Нема коментара:

Постави коментар