Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

четвртак, 31. мај 2012.

MAESTRALNA PREDSTAVA 15-6-2

Dragi slobodni ljudi Broda, 

Upravo se desilo ono što smo već dugo pisali, drug Muho više nije zamjenik načelnika, ali je i sam rekao da i dalje ostaje drug i da ništa ružno neće reći o svom do-sadašnjem šefu

Osvrnimo se na ovu tačku dnevnog reda - predstavu u više činova: 

ČIN 1.- Uvod. Prvo je izašao naš veliki vođa i rekao da je nemoguće da ova dvojica više sarađuju tako da je neophodno da se desi smjena zamjenika načelnika, jer dalja saradnja je nemoguća, a da je sve to u cilju opštine.

ČIN 2. MUHO NIJE MUTAV (NIJEM) 
Iako smo svi mislili da je Muho nijemi pajac (stari svijet to kaže mutav) u srceparajućem tekstu koji je naučio napamet, a koji mu je napisao doskorašnji poslodavac, sve u cilju obmanjivanja javnosti tobože naivno nabrojao je zajednička pojavljivanja do sredine maja na polaganjima vijenaca i pitao; Tatko zašto me mijenjaš? Zar nisam bio dovoljno glup i mutav prema tvom zahtjevu ove četiri godine da sad moram ići u opoziciju i prije roka uzeti šest funkcionerskih plata. Tatko, zar nisam bio dobar sin? (koristimo pjesničku slobodu da što vjernije dočaramo ono što se moglo čuti sa radija)

ČIN 3. Očinski šamar Milovana Muhi. Sine nisi bio dobar, jer hoćeš oca da zamjeniš očuhom, zar ne poštuješ ruku koja te hrani? I dodaje, citiramo: To što  neko napiše ime ispod Dodikove slike ne znači ništa, zar taj misli da je to dovoljno, da se slika sa Dodikom i ispod napiše svoje ime. Zar je to jedini kvalitet koji dotični posjeduje-mogućnost da se ispod Dodikove slike napiše njegovo ime. (Prvi put u ove četiri godine se slažemo sa konstatacijom crvenog vođe). Zatim se obraća publici (skupštini i slušaocima): OSTAJEM PRI SVOJOJ ODLUCI.

ČIN 4. Muhino izletanje; potresen ovom izjavom o Dodikovoj slici  Muho  kaže da načelnikov rad nije korektan da npr. potpredsjednik skupštine govorio samo 4 minuta u toku svog mandata. (Zaboravljajući na to da je i sam danas prvi put progovorio na skupštini). Pri tom  poziva odbornike da glasaju prema sopstvenoj savjesti, a ne prema direktivi. I napominje da će za tri mjeseca izbori i da će se opet zajedno družiti, sretati i djelovati po mjesnim zajednicama.

ČIN 5.  Prodika Oficirčića. Na pozornicu stupa oficirčić, držeći prodiku kako je njemu i SNSD-u je bilo teško uzimati funkcije, isto koliko i onima koji su dobili otkaz pod režimom socijalističko -nezavisnosocijaldemokratske koalicije, kako su se oni opirali da im udruženja dobijaju više desetina hiljada maraka. po direktivi crvenog vožda, kako su u stvari jedini oni bili opozicija, dok je opozicija bila pozicija i kako je SNSD bio najveća žrtva vladajućeg režima, iako su s njim u vlasti. Kako su oni pod vodstvom Muhe i patronatom Oficirčića jedini sposobni da pobjede dvoglavu crvenu nemam od kojih je jedna glava baš njihova. ITD. ITD.

ČIN 6. Opozicija. U kratkim, ali kvalitetnim izlaganjima, opozicija je uglavnom iznijela svoj stav da ih se ne tiču unutrašnje stvari vladajuće koalicije i da ih nije briga kakav su scenario zamislili da bi kao što reče Muho opet zajedno našli nakon tri mjeseca.

ČIN 7. Hrvati.  Maestralnim izlaganjem Mirka Pelcla i još jednog odbornika hrvatske naconalnosti, Čereku i Muhi je jasno poručeno da su obadva katastrofalno rješenje za Brod i da su vjerujući da će biti bolji od prethodne vlasti podržavali aktuelni dvojac samo četiri skupštine, te kad su uvidjeli da su  pomenuta dvojica potpuno nesposobni da bilo šta pametno urade za razvoj opštine odustali od podrške vladajućim strankama u Brodu. I još su im poručili da ne brinu kako će Hrvati glasati nego da se brinu za svoje glasove.

ČIN 8. LICEMJER I PREBROJAVANJE Pristupa se glasanju, a najveći licenjer - Oficirčić ima smjelosti i morala da bude član komisije koja će mu smjeniti predsjednika za koga se prije samo neoliko trenutaka zdušno zalagao. Zar Oficirčić nije mogao odbiti da bude član komisije, čija je dnevnica 30 KM makar iz poštovanja prema predsjedniku stranke? Zar je Oficirčiću važnije tih 30 KM nego njegov stranački kompanjon? Glasanje je tajno. Čekaju se rezultati.
Narator ove predstave poziva odbornika u sukobu interesa (predsjedavajućeg Kuzmanovića) da pročita rezultarte:

ZA OPOZIV     -     15 glasova
UZDRŽANIH   -        6 glasova
PROTIV           -        2 glasa
_________________________
Od 25 odbornika glasalo 23, glasanju nisu pristupili odbornici SDS-a.

kraj Narator prelazi na sledeću tačku dnevnog reda.

RIJEČ KRITIČARA
Predstava završena, napisani scenario do kraja neizvjestan publika oduševljena sa svih strana.
Socijalisti - jer je njihov ljder politički išamarao koalicionog partnera, a ovaj mu za to rekao i hvala
SNSDovci - jer su prema scenariju prešli u redove opozicije, iako su i dan danas u vlasti, ali njihov išamarani lider kaže da su sad u opoziciji. Iako rukovodstvo ove stranke nije ni svjesno da je Čerek ovim potezom razbio stranku.
Opozicija- jer je, iako su prva dva čovjeka cijeli sukob iscenirali, vidjela političko šamaranje između ova dva muflona.

Procjena redakcije je da SNSD kao takav više ne postoji u Brodu. Postoji jedno odmetnuto krilo koje je formalno lojalno i podržava Iliju, a radi za Milovana i postoji grupa  (manjina) okupljena oko Dubova i Škrge koja podržava Iliju po svaku cijenu,
Od 4 glasa SNSD samo jedan glas bio je za ostanak  Muhe kao načelnika, dok je drugi glas bio opozicioni.
Iskreno, očekivali smo da će rezultat biti tješnji, ali prevarli smo se u procjenama.

Sve u svemu pedstava dostojna mjesta u kome živimo, mnogo bolja nego ona za koju je Dobrosav Petričević dobio 35.000 KM za samo jedno izvođenje. 
Bravo majstori, hoćemo BISS!

Pozdrav od redakcije.














Нема коментара:

Постави коментар