Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 15. август 2012.

НАЈНОВИЈИ БИСЕРИ ЖОХАРА ТОПИЋА




                                              Настављамо серију чланака о Водоводу 


Изгледа да нема краја подвизима и бисерима које ниже високоуважени директор „Водовода и канализације“, друг Топић. У прошлом чланку о његовој владавини у овом јавном предузећу речено је како се радницима дугује 140.000 КМ на име неисплаћених топлих оброка, превоза и регреса. Радници су доведени до дувара и немају другог начина да наплате своја права него да туже фирму. Е, ту их је сачекао друг Топић! Запријетио је свим радницима који туже да им слиједе драстичне казне, почевши од одузимања постотка на услове рада, смањење коефицијената, до премјештања на друга радна мјеста (на сеоско подручје у Врелима, на Камену и Дубоковцу). Послије састанка са синдикатом предузећа гдје је радницима предочено да су сва настојања да се цивилизовано ријеше проблеми радника и да је све пало у воду, да немају другог начина него тужбом да дођу до свог зарађеног новца, истог момента позвао је на рапорт двојицу радника и запријетио им да се не играју ватром, јер би послије синдикалног вођства први осјетили бич божији на својим леђима.
            Има тога још! Запријетио је свим радницима који не буду гласали за СП да им такође слиједе казне. У том смислу, организована је и мала шпијунска служба коју сачињавају Станко Черек, алијас Ханс, и Славко Јаковљевић. Њихов задатак је да прате понашање радника и да редовно пријављују другу Топићу ако „застране“. Да не знамо да је 2012. година, помислили бисмо да је 1948. када су се чланови КПЈ морали чувати да не би скренули са правог пута Партије! И завршили на Голом отоку, наравно.
            Друг Топић иде и даље од тога. Управо се припрема терен да би запослио новог радника, и то ни мање ни више нeго дружбеницу друга Ханса, Раденку Гужвић. 
            Надаље, у Водоводу је уведен контролни режим за раднике при изласку из круга, као да је ријеч о америчкој НАСА а не о малом јавном предузећу. За сваки излазак потребна су два потписа плус контрола на лицу мјеста од великог вође. Наравно, ово ригорозно правило не важи за свемоћног друга Ханса, најплаћенијег радника у нашој општини. Ако се узме у обзир његова плата од 1.500 КМ и проведено вријеме на послу (око сат и по до два дневно) долазимо до импозантне сатнице од 32 КМ/сату! Подразумијава се да брата великог вође Милована нико не смије ни питати кад излази у радно вријеме, јербо друг Ханс вазда излази „службено“, тј. до штаба СП-а!
            Из поузданих извора се сазнало да је појединим радницима (Влајки Бардаку, Неди и Славки Јаковљевићу) исплатио сва дуговања, да би ти исти заузврат саботирали рад синдиката. Ови набројани радници ономад су били „најжешћи“ борци за радничка права а сада послушне бубице друга Топића. Средства за исплату ових радника обезбијеђена су из „црног фонда“ који је настао приликом полагања канализације гдје је друг директор смотао на страну тричавих 18.200 КМ.
            И за крај овог извјештаја из јавног преузећа, да кажемо како је друг директор Топић забранио уношење било какве штампе, осим наравно, билтена СП који се одмиља зове Бродски лист. Заправо, те „новине“ су обавезно штиво које служи за испирање мозга.

Нема коментара:

Постави коментар