Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

среда, 22. август 2012.

RENESANSNI ČOVJEK


Povodom današnjeg članka u Pressu,

komentarišemo neistine koje je naveo odlazeći načelnik (OGLODANA CRVENA JABUKA):

- Načelnik laže da je ove godine završeno nekoliko kapitalnih projekata:  tržnica i bazeni -samo u bazene je uloženo 2,400 000 maraka)

ISTINA: Nije završen ni jedan od projekata do kraja. Činjenica bazeni su pušteni u funkciju, ali prema projektu nedostaju i sportski tereni. Pitali smo jednog brodskog  vlasnika građevinske firme koliko stvarno koštaju bazeni ovakvi kakvi su sad izgrađeni i dobili smo odgovor da se ovakav i još bolji objekat može izgraditi za 1.300.000 KM -do maksimalno 1.500.000 KM.
Razlika od 900.000 KM je završila u  a) Savi
                                                         b) Moravi
                                                  v) džepovima aktuelnog načelnika i njegovih pajdaša

Tržnica još uvijek nije završena, a prema samim riječima oglodane jabuke i neće biti završeno do kraja njegovog mandata. 
OCJENA ZA KAPITALNE PROJEKTE: 0,0 

KRIMINALNE AKTIVNOSTI:  ANEKSI UGOVORA POTPISANI SU MIMO ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA (najmanje 300.000 KM u aneksima)

- Od samog početka bazeni su puni. 

ISTINA:  JEDINO AKO SMATRA DA SU PUNI VODE ONDA NIJE SLAGAO. DA BI SE NEKAKO IZVUKLI, UPRAVA BAZENA JE SMANJILA CIJENE KARATA. INAČE NA SAVI JE ZABILJEŽENO BAR 4 PUTA VIŠE KUPAČA NEGO NA BAZENIMA.

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: ULAZ SE NAPLAĆUJE, A NE IZDAJU SE PDV RAČUNI, IAKO BI SE PO BROJU KUPAČA KOJI JE NAVEO NAČELNIK MORALA PREĆI VRIJEDNOST PROMETA OD 50.000 KM I SAMIM TIM UĆI U SISTEM PDV-A.

- OPREMANJE DOMA PENZIONERA (VRIJEDNOST 30.000 KM)

ISTINA: OPREMLJENA JE JEDNA PROSTORIJA SA MAKSIMALNO UREĐENIM SADRŽAJEM U VISINI OD 3.000-5.000 KM.

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: SA OSTATKOM NOVCA PREDSJEDNIK NAJNOVIJEG UDRUŽENJA PENZIONERA JOVAN BUZAK KUPUJE GLASOVE ZA MILOVANA (vidi sledeći članak-obavještenje)
-PRIORITETI: DOM SPORTOVA

ISTINA: NJEGOVI LJUDI DIREKTORICA SVJETLANA NIKOLIĆ I NJENA POMOĆNICA UNIŠTILE SU DOM SPORTOVA -FINANSIJSKI I DOVELI GA PRED STEČAJ. ZA NAGRADU NIKOLIĆEVA JE PREKO JOŠ JEDNOG MILOVANOVOG PULENA GORANA TOPIĆA PREŠLA U VODOVOD BEZ IKAKVE POTREBE ZA TAKVIM KADROM (ako se dotična može nazvati kadrom) I BEZ RASPISANOG KONKURSA.

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: PRETPOSTAVLJAMO DA IH JE MNOGO, NAKON ULASKA KOALICONIH SNAGA U OPŠTINU I DOM SPORTOVA OBJAVIĆEMO.

- STIPENDIJE SE ISPLAĆUJU REDOVNO 

PITAJTE STUDENTE DA VAM KAŽU ISTINU. (ranije smo pisali o ovoj temi)

- CITAT: U POSLJEDNJE TRI GODINE IMALI SMO ZADOVOLJAVAJUĆE REZULTATE I UGLAVNOM VIŠAK PRIHODA NAD RASHODIMA. TO JE OMOGUĆILO ULAGANJA U INFRASTRUKTURU, FINANSIRANJE KAPITALNIH PROJEKATA I ZADOVOLJENJE POTREBA LOKALNE ZAJEDNICE.

ISTINA: OPŠTINA JE PROŠLU GODINU ZAVRŠILA U MINUSU OD 566.000 KM. OVAJ GUBITAK JE NAČELNIK I ZVANIČNO PRIZNAO. ZBOG BROJNIH NEREGULARNOSTI, I KRIMINALNIH AKTIVNOSTI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ OPŠTINE NIJE DOBIO PROLAZNU OCJENU KOD DRŽAVNOG REVIZORA. 

KRIMINALNE AKTIVNOSTI: TOLIKO IH JE DA IH NE MOŽEMO SVE NAVESTI. 
BODE OČI IZDVAJANJA ZA DEZERTEROVO UDRUŽENJE ZAROBLJENIKA I KUD DUŠKO TRIFUNOVIĆ.

E ovo sad prenosimo u potpunosti (cilj nam je pokazati koliko je čovjek zaluđen-da ne kažemo LUD);

- ŠTA OČEKUJE OD NAREDNIH IZBORA?

  Sigurnu pobjedu i nastavak započetih reformi i premjena u administraciji! Takođe se nadam da će sa političke scene u Brodu napokon nestati snage koje se organizuju od izbora do izbora kako bi na štetu opštine ostvarili vlastitu korist.


- ŠTA SMATRATE SVOJOM NAJVEĆOM PREDNOŠĆU U ODNOSU NA PROTIVKANDIDATA?

 To je opredjeljenost za rad, principijelnost i odanost prema Brodu i Brođanima. Ponosan sam što sam pružio šansu desetinama mladih kadrova postavljenih na vrlo odgovorne funkcije, stotinama mladih kroz zapošljavanje, odrađivanja pripravničkog staža, stipendije. Naravno, ponosan sam na promjenjen izgled Broda i objekte koje će ostati i dugo poslije mene.



 PORUKA NAČELNIKU:

DRAGI NAŠ RENESANSNI ČOVJEČE, TI KOJI SI STVORIO ODJELJENJE ZA OBNOVU PRIVREDE, HUMANIZAM I RENESANSU ZNAŠ LI TI O ČEMU UOPŠTE PRIČAŠ?

U ČETIRI GODINE NISI NIŠTA URADIO, KITIŠ SE TUĐIM PERJEM, A ONO ŠTO SI ZAPOČEO NISI NIKAD DOVRŠIO. UZEO SI I PREVIŠE PA SAD NEMAŠ NOVCA DA DOVRŠIŠ BAZENE I PIJACU. SVE ŠTO SI URADIO, A TO SE MOŽE NABROJATI NA PRSTE JEDNE NOGE JEDNE KOKOŠKE, URADIO SI NAKARADNO I SA CILJEM DA TI I TVOJI PAJDAŠI OSTVARITE LIČNU IMOVINSKU KORIST. 

HVALA NEBESIMA PA I NISI BAŠ NAJPAMETNIJI, MNOGO VOLIŠ DA SE SLIKAŠ I SNIMAŠ, A NE ZNAŠ SAKRITI NI DOKAZE KOJE POMNO SKUPLJAMO PROTIV TEBE.  ZBOG SVEGA TOGA NE GINE TI APS, TEBI I TVOJIM SARADNICIMA. 

PRIČAŠ DA SI ZAPOSLIO STOTINE MLADIH, A BROJ NEZAPOSLENIH U ČETIRI GODINE POVEĆAO SE ZA 28%, PA O ČEMU ONDA PRIČAŠ? U VRIJEME TVOJE RENESANSE ZATVORENA SU DVA TRŽNA CENTRA, A BROJ PRODAVACA NA PIJACI SE PREPOLOVIO. NIJE OTVORENA NI JEDNA FIRMA KOJA ĆE ZAPOSLITI VIŠE OD 5 RADNIKA. 
GRADU SI STVARNO PROMJENIO IZGLED, NE ZNAMO SAMO DA LI ZIMI IZGLEDA KAO LILEHAMER -ZBOG SILNOG SNIJEGA NA ULICAMA, A LJETI LIČI NA KINŠASU ZBOG DŽUNGLE KOJA PRIJETI DA OVLADA ULICAMA.

RENESANSNI ČOVJEČE VRATI SE U RENESANSU, OVDJE SI ZAVRŠIO JEDNOM ZA SVAGDA.

TVOJA REDAKCIJA!


Нема коментара:

Постави коментар