Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

уторак, 26. јун 2012.

EVO ŠTA (H)OĆEMO

Odgovor našeg čitaoca na pismo jednog od kmera koje smo nazvali ŠTA OĆETE (vidi prethodne članke), a koga ovom prilikom pozdravljamo.

Stvarno više nisam mogao da se suzdržim, moram da Vam odgovorim na ova dva bisera.

Prvo bih prokomentarisao uvaženog gospodina, člana SP-a koji je vjerovatno dobio instrukcije od uvaženog nam načelnika da malo iznese i nešto lijepo o njemu.
Budući da je to "Sizifov posao" drug se jako namučio a ništa nije napravio. Ovim samo jača gnjev naroda i dosipa ulje na vatru.
Prvo bih se osvrnuo na ovaj njegov poziv na demokratičnost i iskopirao neke dijelove teksta (naravno "bez ikakvih izmjena") :

"Poštovana redakcijo, u cilju demokratičnosti molim da objavite moje pismo od početka do kraja bez ikakvih izmjena".......

Pa kad se sakrismo iza demokratije, daj da je malo zloupotrijebimo, kao i sve ostalo što smo.

"Presjedniče, mi socjalisti imamo snaga (zamislite, imaju snaga, to je već množina, treba da se pazimo) da ih sve pobjedimo. Ovima koji su kao s nama a rade protiv nas kao ovi SNSD direktori i ostale funjare treba ili otjerati ili usloviti da pređu kod nas. Oni da jedu iz državnih jasala a pljuju po nama. Što jedan naš drug reče gazi govna načelniče."

Sad me samo interesuje da li je drug u zabludi oko značenja pojma DEMOKRATIJA ili ima nekih drugih problema?
Malo se to kosi jedno s drugim drugar moj. Kad pogledamo cijelu konstrukciju drugog citata jasno možemo zaključiti da poštovani drug smatra sve ljude koji nisu u SP-u GOVNIMA. Pa jel to demokratija sokole moj. To je ZLOUPOTREBA PRAVA GOVORA I POLITIČKOG MIŠLJENJA, samo velika je to gimnastika sad tebi objasniti.

Što se tiče:
-Napravili smo više kapitalnih investicija nego bilo ko dosada. ( naravno, imati bazen i čitav olimpijski centar sa svim mogućim igralištima na privatnom posjedu na selu je ogromna investicija, to samo moze naš načelnik)
-napravili smo bazen da se ljudi imaju gdje kupati. (napravili ste bazen koji će narod krvlju i znojem da plaća kad pristignu obaveze, pa pravite li se ludi ili stvarno niste na mjestu. Sl. Brod ima bazene i puno više i stanovnika, samim tim i korisnika "zarvorenih bazena" , znači koji rade tokom cijele godine, pa njihov načelnik kaže da su deficitarni)
-napravili smo gracku rasvjetu da imamo bolje svjetlo ( ovdje si objasnio, svaka ti čast. Ma dok nam je GRACKE rasvjete nema krize. Što malo ne spomeneš da je prvih mjeseci pola grada bilo u mraku dok načelnika nije prošao bijes prema onima koji mu nisu dali glas)
-zaposlili smo sposobne mlade ljude svih stranaka (ovo je tolika laž da mi je neugodno čitaocima se uopšte obraćati na tu temu)
-pršćemo komarce ( a razlika u džep. Oko opštine ima puno parazita, pa tamo nekim jačim otrovom pršćite)
-osposobili smo sva komunalna preduzeća da rade ( pa ti drugar kao da nisi iz Broda)
-pomogli smo naše privrednike da prežive svjetsku ekonomsku krizu ( stranačkog kolegu Srđo-kop"-a)
Dalje ne bih išao jer konstrukcija "Šta oće......" govori hiljade riječi.

Što se tiče drugog druga već ste i Vi rekli dovoljno. Ja bih samo dodao da se malo pripazi kad spominje novac građana Broda, jer bi zbog istog mogao na godišnji, i to malo duži.
I naravno, ako već svoje ime pišeš velikim slovom, mislim da i Bog zaslužuje isto, osim ako partijski vrh ne nameće suprotno.
A što se tiče ovih silnih ispada oko ponovne pobjede g-dina Čereka, tu vas razumijem, jer na suprotno ne smijete ni pomisliti, što zbog krivične odgovornosti, što zbog lagodnog načina života na koji ste navikli. Poz i gledamo se u oktobru ;)

P.S. Stipendije još nema.


Нема коментара:

Постави коментар