Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

субота, 9. јун 2012.

PISMO ČITAOCA

Milovane daj pare.


Objavljujemo pismo našeg čitaoca, koji se zabrinuo za prava koja mu po zakonu pripadaju. Iako nije član partije socijalista, a redovan je student, ima pravo kao i svi ostali studenti da dobije stipendiju kao i svi ostali studenti Broda. 


Prenosimo: 


Dragi članovi redakcije Brodlajv-a želio bih prije svega da vas pozdravim, te da vam se zahvalim na neumornom radu na raskrinkavanju brodskog šljama koji je na našu veliku žalost isplivao u posljednje 4 godine na površinu. Moj problem, povodom kojeg vam se javljam jesu studentske stipendije, koje su nam obećane još davno, samo nikako da se "veliki vožd" smiluje i udjeli sirotinji. Istina je da u ugovoru o stipendiranju nije obavezan rokom (ipak je čovjek vješt u malverzacijama), ali budući da se godinama ustalila praksa da studenti stipendije dobiju jednokratno i u februaru, mnogo studenata je upalo u probleme oslanjajući se na nedospjela sredstva. Prije skoro 2 mjeseca bila je prva rata jer je "drug" odlučio da podjeli studentska sredstva u dvije rate, da opštinski budžet ne bi osjeto nagli udarac (a i golfić mora na veliki servis). Budući da imam još 2 ispita do kraja godine čisto sumnjam da će sredstva koja stignu (ako uopšte stignu) u narednom periodu poslužiti onom čemu su namjenjena.

Za 10 dana zvanično završava godina a druge rate ni na vidiku.
Iz pouzdanih izvora smo culi da je "vožd" na pitanje: "Načelniče kad će one stipendije", odgovorio: "Pa kad naši studenti osjete potrebu".
E pa molio bih vas da mu date do znanja da su studenti osjetili potrebu prije 2 mjeseca. Ne bi ovo sve bio problem da nismo u strahu, znajući kakva je vožd ličnost. 

Veliki pozdrav i sve najbolje
s poštovanjem.

REDAKCIJA PITA:
1. Ne-čelniče da li ti sortiraš studente kao tvoj brat Hans djecu, na našu i njihovu?
2. Da li se studentima članovima SP stipendije isplaćuju redovno?
3. Nisi li se hvalio doskora, da svi studenti koji ne obnavljaju godinu dobijaju stipendije redovno?
4. Ima li para na računima opštine, ili samo na tvojim privatnim računima?

Milovane, daj pare studentima, obećao si i mi znamo da ti nisi LAŽOV!!!

Pozdrav od redakcije. 



Нема коментара:

Постави коментар