Poštovani prijatelji,

Brodlajv živi blog i fejsbuk profil je nestranački brodski pokret koji ima za cilj dvije stvari:

1. Rušenje Milovana Čereka sa vlasti na oktobarskim izborima

2. Bolji Brod

DO KONAČNE POBJEDE,

VAŠA REDAKCIJA

недеља, 22. јул 2012.

НДС - КОРЕКЦИЈА НЕТАЧНИХ НАВОДА



Nemamo običaj da reklamiramo pojedince, stranke iltd., itd., ali ovaj put činimo iznimku i objavljujemo pismo našeg prijatelja, Jovana Srijemca, provjerenog borca protiv aktuelnog režima u Brodu. 
Uz opasku da smo blogu dali ime Brodlajv živi (Brod live su ipak neki drugi klinci), i da smo na osnovu sastanka u Grku (na kome prema našim saznanjima nije bilo predstavnika NDS) procjenili situaciju (možda pogrešno i na štetu nekih od stranaka koalicije), objavljujemo pismo u potpunosti.

Parola NDS Neka bude narodna je i naš cilj 
pozdrav od Redakcije


НДС - КОРЕКЦИЈА НЕТАЧНИХ НАВОДА
објављених на блогу  BrodLive živi

''ДОГОДИЛО СЕ У БРОДУ – БРОЂАНИ СЕ ДОГОВОРИЛИ''

Због изношења нетачних чињеница и искривљене  хронологије догађаја у вашем тексту ''Догодило се у Броду – Брођани се договорили'' на блогу Brod Live živi,  на тему   постигнутих договора о широј подршци кандидату за Начелника општине  госп. Илији Јовичићу из реда СНСД-а,  молимо Уредништво Блога да објави ниже наведене  корекције како би истина о свему била потпуна, а читаоци имали јасан увид у суштину и ток догађања о усаглашеној међустраначкој  подршци, односно подршци  „Брођана“  (како то тумачи аутор текста).

Наиме, широј бродској јавности можда није довољно познато да је управо Народна демократска странка - НДС  (ОО Општинске организација Брод), незадовољна општим стањем и Броду, иницирала и са Народном странком-покрет за Брод   још крајем фебруара 2012. године започела прве разговоре на  теме: 
  • опште стање и односи актуелне власти према опозиционим политичким субјектима и грађанима који не подржавају овакво стање,
  • медијске манипулације, блокаде слободог инфо-простора у Радио Броду, Бродском листу и медијима који су плаћени из  средстава општинског буџета,
  • форсирање, наметање  и финансирање тзв. „капиталних пројеката“ за које није обезбијеђена шира подршка грађана  (јавне расправе, стручне презентације, финансијске анализе оправданости  итд.)
  • иницирање политичког договора; о заједничким медијским и политичким наступима, о стварању новог толерантнијег амбијента, о евентуланој широј коалицији, бар дијела бродских политичких субјеката за промјену општег стања у општини Брод,  те о другим актуелним друштвеним питањима  од ширег интереса.

Необично је да аутор (с обзиром на претпоставку да је  био на извору догађања) конкретне  активности одређених странака, из само њему познатих разлога, уопштава на ниво  тзв. “Договора Брођана“ и при томе по неким чудним личним  мјерилима пресуђује „хијерархију“  идеја, заслуга и првенства одређеним  политичким субјектима.
Истине ради, НДС-а од почетка је  заговарала идеју о заједничком  и само једном противкандидату актуелном  Начелнику, а како би се  добио бољи квалитет скупштинског састава, НДС-а  је такође иницирала формирање евентуалне 2-3 коалиционе листе кандитата за одборнике  у Скупштини,  у оквиру тзв. другог блока  полтичких странака  (НДС, НС-ПзБ, ДП,  ДНС и  НСП). Резиме је дакле:  други блок је иницијатор побројаних политичких идеја и акција!

Констатација аутора у спорном тексту, цитат: „Очекује се да и остале странке, првенствено ПДП, НДС и радикали (они прави-не они Грујичини) подрже заједничког кандидата је колико неистинита, толико, и још више политички некоректна и злонамјерна. Стављањем  НДС-а у контекст странака  који нема никакве логике, заправо провидна је и  евидентна  идеја игнорисања НДС-а, зарад фаворизовања неких странака, вјероватно и поновног намиривања појединих политичких кадрова  и  остварења неких дугорочних персоналних циљева који се наслућују у сјени.

Странке које се призивају у простор који им тренутно политички не припада, неке и кривци за овакво стање у Броду и бесмислено повезују с НДС-ом,  ни дан-данас (22.јула), нису  или не желе бити дио  прижељкиваног ауторовог тзв. „Договора Брођана“, за који апсолутно јесмо ми из НДС-а, али,  за разлику од реченог, и принципијелно, и од почетка, чак много раније од оних  које аутор ставља по свом поремећеном редосљеду испред НДС-а.
Ми у Народној демократској странци о овоме не смијемо и не желимо ћутати, на против.

С поштовањем, Уредништву и читаоццима блога,
                                                                                         за  ОО НДС

                                                                                           Јован Сријемац, предсједник ОО

Нема коментара:

Постави коментар